Zilele trecute, FRF a primit de la o firma specializata oferta de a sustine un meci amical in compania nationalei actuale a Braziliei. Totul a picat pentru ca o conditie impusa de organizatori a fost sa avem un stadion de minimum 50.000 de locuri. Cu
Zilele trecute, FRF a primit de la o firma specializata oferta de a sustine un meci amical in compania nationalei actuale a Braziliei. Totul a picat pentru ca o conditie impusa de organizatori a fost sa avem un stadion de minimum 50.000 de locuri. Cu toate acestea, Brazilia a preferat un amical contra Croatiei, la 17 august, la Split, pe o arena cu 40.000 de locuri. Pe adresa FRF a sosit in urma cu cateva zile, din partea unei firme specializate, o oferta de zile mari - un meci amical intre nationala tarii noastre si cea similara a Braziliei. Firma respectiva a organizat anul trecut pentru Ungaria o partida amicala cu campioana mondiala. Daca vecinii nostri, maghiarii, care detin in Budapesta un stadion de 68.976 de locuri - "Ferenc Puskas" -, s-au delectat urmarind la treaba staruri precum Dida, Robinho sau Roberto Carlos, romanii mai au de asteptat probabil ani buni pana sa vada un duel Ronaldinho-Chivu. De ce? Pentru ca Romania nu detine la ora actuala un stadion de minimum 50.000 de locuri, conditie obligatorie pentru ca Brazilia sa ne viziteze. Singura arena de la noi, "National", din complexul Lia Manoliu, cu o capacitate de aproape 55.000 de locuri e in paragina. Balariile au luat locul gazonului, tribunele au fost inlocuite de gramezi de moloz, totul in asteptarea reparatiilor care intarzie insa la nesfarsit. Secretarul general al FRF pe probleme internationale, Cristian Bivolaru a explicat intreaga poveste: "E adevarat. De curand am primit pe adresa FRF o oferta din partea unei firme care a organizat si in Ungaria, anul trecut, un meci amical cu Brazilia. Anul acesta romanii urmau sa dea piept cu Ronaldinho. Dar n-a fost sa fie pentru ca trebuia sa avem un stadion de minimum 50.000 de locuri, care sa fie neaparat in capitala tarii. Cum in Romania nu exista o asemenea arena nici macar intr-un oras din provincie, totul a picat", a punctat Bivolaru.



Stadionul National este in paragina

Bataia de joc a conducatorilor tarii, a sefilor sportului si fotbalului romanesc e de notorietate. Am pierdut calificari la turneele finale, am pierdut un amical fantastic contra Braziliei. in luna mai a acestui an ar fi trebuit sa se incheie lucrarile la Stadionul National. Au ramas antologice imaginile cu prim-ministrul Adrian Nastase pasind pe teren si promitand ca vom avea o arena la standarde occidentale. Ce a urmat se stie. Contract oferit "baronului" Marian Oprisan, iar meciul cu Danemarca din martie 2003, pierdut cu 5-2, s-a desfasurat in nisip.
Apoi, in iarna anului trecut, firma austriaca "Swietelsky" a fost aleasa pentru refacerea gazonului. De la bugetul de stat au fost deblocati 130 de miliarde de lei. Firma austriaca a inceput lucrarile de ridicare a nivelului gazonului cu 1,3 metri, aducand 5.000 de basculante cu pamant in arena. Atat s-a facut pentru reabilitarea stadionului care a gazduit meciuri memorabile ale Romaniei. La inceputul anului, Primaria sectorului 2 nu a aprobat planul de urbanism. Rezultatul? Lucrarile au fost sistate si Stadionul National a ramas in paragina (foto).
Uluiti de cum se fac afaceri in Romania, reprezentantii firmei de constructii au parasit tara, nu inainte de a ameninta partea romana cu un proces de proportii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.