Ministerul Sanatatii reaminteste persoanelor din zonele inundate ca, in cazul in care se ranesc, sa apeleze la asistenta medicala de urgenta pentru vaccinare impotriva tetanosului. In caz de febra, varsaturi, diaree, tuse, eruptie pe piele, ingalben
Ministerul Sanatatii reaminteste persoanelor din zonele inundate ca, in cazul in care se ranesc, sa apeleze la asistenta medicala de urgenta pentru vaccinare impotriva tetanosului. In caz de febra, varsaturi, diaree, tuse, eruptie pe piele, ingalbenirea pielii (icter), trebuie de asemenea consultat rapid medicul.

Pastrarea igienei individuale si a conditiilor de pastrare a alimentelor, evitarea automedicatiei in situatia aparitiei unor simptome de boala diareica sau viroza respiratorie, prezentarea imediat pentru consult de specialitate la medicul de familie sunt masuri foarte importante pentru protejarea sanatatii.
Pericolul epidemiilor atinge punctul maxim dupa retragerea apelor si mentinerea temperaturilor caniculare. Acest pericol ii vizeaza pe localnici, dar si pe persoanele care vin in zonele inundate pentru a da o mana de ajutor. Dat fiind riscul major de epidemii, conf. dr. Adrian Streinu Cercel recomanda vaccinarea contra hepatitei A. Acest vaccin costa 200.000 de lei si creeaza imunitate printr-o singura doza. In cazul in care nu stiti cum sa procedati sau sa ajungeti rapid la un medic sunati la 961, 962 (ambulanta) sau la 112.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.