Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, a depus ieri la Agentia Nationala pentru Sport dosarul de candidatura al Romaniei pentru organizarea Campionatului Mondial de seniori, din 2009. "Termenul limita de depunere al dosarului la F
Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, a depus ieri la Agentia Nationala pentru Sport dosarul de candidatura al Romaniei pentru organizarea Campionatului Mondial de seniori, din 2009. "Termenul limita de depunere al dosarului la Federatia Internationala este 1 august. Dar, pana atunci, toata documentatia trebuie avizata de ANS", a precizat Gatu. Presedintele FRH a estimat in documentatia depusa la ANS ca suma necesara organizarii CM din 2009 este de aproximativ 3 milioane de euro. "Am cerut ANS sa isi dea acordul pentru acoperirea a 40 la suta din aceasta suma, adica aproximativ 1.2 milioane de euro", a mai spus Gatu. Orasele nominalizate pentru gazduirea meciurilor din grupele CM din 2009 sunt Bucuresti, Ramnicu Valcea, Sibiu, Brasov, Cluj si Oradea. "Daca IHF ne va acorda dreptul de organizare, patru dintre aceste orase vor ramane gazde. Ele vor fi alese dupa inspectiile oficialilor de la IHF", a mai afirmat presedintele FRH. Forul handbalistic roman a depus o scrisoare de intentie si pe adresa Federatiei Europene de Handbal. "Ne-am exprimat dorinta de a organiza Campionatul European de tineret masculin, din 2008, si pe cel feminin, tot de tineret, din 2009. EHF ne-a raspuns deja, anuntandu-ne ca scrisoarea de intentie a fost acceptata de Comitetul Executiv. Ne-au comunicat ca o decizie oficiala se va lua la Congresul EHF din 6 mai 2006, din Portugalia", a declarat Gatu. (MCZ)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.