Bilantul victimelor atacurilor teroriste de la 7 iulie din Londra a crescut la 56. Liderii religiosi musulmani din Marea Britanie au venit in sprijinul autoritatilor, cerand imperativ potentialilor teroristi sa inceteze atacurile asupra oamenilor nev

Bilantul victimelor atacurilor teroriste de la 7 iulie din Londra a crescut la 56. Liderii religiosi musulmani din Marea Britanie au venit in sprijinul autoritatilor, cerand imperativ potentialilor teroristi sa inceteze atacurile asupra oamenilor nevinovati.

Liderii religiosi musulmani din Marea Britanie au emis o fatwa (decret religios) prin care interzic categoric atacurile sinucigase. Reunit in fata Parlamentului din Londra, Forumul Musulman Britanic (BMF), la care sunt afiliate circa 300 de moschei din Marea Britanie, a condamnat atentatele kamikaze desfasurate la 7 iulie, la Londra, ""impotriva oamenilor nevinovati"" si a transmis condoleante familiilor indoliate. ""Islamul condamna folosirea violentei si a distrugerii vietii incocentilor. Pozitia Islamului este clara si fara echivoc. Moartea unui suflet reprezinta moartea umanitatii. Cel care nu arata respect pentru viata umana este un dusman al umanitatii"", a spus secretarul general al BMF, Gul Mohammad, inainte de a cita cateva versete din Coran. ""Ne rugam pentru infrangerea extremismului si a terorismului in lume"", a adaugat el, cu precizarea ca fatwa emisa luni va fi citita, la 22 iulie, in toate moscheile din Marea Britanie.
PLAN DE URGENTA. Pe de alta parte, premierul britanic, Tony Blair, urma sa se intalneasca ieri, la sediul Guvernului, cu responsabilii comunitatii musulmane si cu politicienii din Opozitie, pentru a elabora un plan cu cele mai potrivite masuri care ar putea fi adoptate dupa atentatele din 7 iulie. Prim-ministrul i-a invitat pe reprezentantii celor 1,6 milioane de musulmani din Marea Britanie sa primeasca tot sprijinul pentru problemele cu care se confrunta comunitatea musulmana. Blair intentiona sa-i convinga pe interlocutorii sai ca este necesara adoptarea unor legi menite sa distruga extremismul.
IDEOLOGIA RAULUI. Reuniunea de ieri s-a dorit una dintr-un lung sir de intrevederi anuntate pe tot parcursul acestei saptamani si menite sa ajunga la o dezbatere ampla pe tema ""ideologiei raului"", care mascheaza atentate kamikaze si loveste in oameni simpli, nevinovati.
In timp ce liderii politici si religiosi disputa problema terorismului, cu care se confrunta de ani in sir lumea-ntreaga, pe teren, anchetatorii isi continua investigatiile in cazul atacurilor de la Londra.
Ei au descoperit ca, inainte de a comite atrocitatile in dimineata zilei de 7 iulie, cei patru presupusi teroristi kamikaze - Hasisb Hussain, Shehzad Tanweer, Mohammed Siddique Khan si Jermaine Lindsay - au vizionat o serie de filme de propaganda, in care erau prezentati copii musulmani ucisi cu sange rece in diverse atentate din Afganistan, India si teritoriile palestiniene. In zona orasului Leeds, politia a gasit o intreaga retea de magazine care vand DVD-uri si casete video, pentru numai cinci lire sterline bucata, cu astfel de imagini. Potrivit cotidianului britanic Daily Mirror, unul dintre magazinele unde se comercializeaza astfel de inregistrari ar fi primit bani de la guvernul britanic, sub forma de granturi. Cu alte cuvinte, contribuabilul englez a platit pentru a-i incuraja pe teroristi sa comita atrocitatile din 7 iulie.

MASURI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.