Circ matinal pe Calea Floreasca colt cu Johann Strauss. Doamna Sanda Tatarascu Negropontes, insotita de avocati, a incercat ieri sa-l evacueze pentru a nu stiu cata oara pe omul de afaceri Ovidiu Tender din imobilul care-i apartine prin mostenire.
Circ matinal pe Calea Floreasca colt cu Johann Strauss. Doamna Sanda Tatarascu Negropontes, insotita de avocati, a incercat ieri sa-l evacueze pentru a nu stiu cata oara pe omul de afaceri Ovidiu Tender din imobilul care-i apartine prin mostenire. Jurnalul National a publicat in urma cu un an intreaga poveste a acestui imobil, sarabanda proceselor careia familia Negropontes si Ovidiu Tender au fost neovoiti sa-i faca fata cu final intarziat. Pe scurt, in a€™90, dupa ce a fost preluata, intemeiat sau nu, de CNSLR Fratia, casa boiereasca a fost transformata in hotel. CNSLR Fratia a dispus acolo si sediile unor SRL-uri de sindicat, SC Sinagrement SA si SC Francom. In a€™98, Sanda Tatarascu Negropontes isi revendica in instanta casa si, un an mai tarziu, Tribunalul Bucuresti si apoi Curtea de Apel ii restituiau bunurile confiscate.
De cinci ani, insa, sindicalistii intarzie sub motivatia diverselor chichite avocatesti o hotarare definitiva si irevocabila in acest dosar. In 2002, CNSLR Fratia a cesionat lui Ovidiu Tender actiunile de la Sindagrement si a inchiriat unei firme, SC Palace SRL, vreme de 17 ani, imobilul restituit de instante doamnei Negropontes. ""Dosarul a ajuns de trei ori la Curtea Suprema de Justitie. A fost o prima hotarare definitiva, s-a casat, s-a trimis spre rejudecare si am luat-o de la capat. Hotararea a devenit din nou definitiva si executorie"", explica decanul Baroului Bucuresti, Cristian Iordanescu. CIRC CU FASOANE. Ieri, in Calea Floreasca lipsea doar Caragiale sa consemneze evenimentul. In poarta mosiei Negropontes, devenita restaurant de sindicat, erau adunati politisti, presa, jandarmi, musculosi amenintatori cu burta intarita la saloanele de forta, guri cascate, avocate care mai de care frizand stilul gipsy-oriental ultimul racnet si partile.
O desfasurare de forte de trei ore si mai bine cu scandaluri ca la usa cortului, punctate reverentios si diplomatic de replicile doamnei Negropontes: ""Am facut inchisoare, n-am parasit tara... dar nu am crezut vreodata ca pot trai asa ceva. Sotul meu a parcelat tot acest domeniu, a facut donatii bisericii... este incredibil ce se intampla"". ""E un viciu de procedura, doamna"", sare peste o masa de consiliu la care s-a adunat multimea, unul dintre reprezentantii sindicalistilor. Atmosfera se incinge la venirea politiei si a lacatusului, care incepe instant sa sparga o usa de interior. Sindicalistii sar ca arsi: ""Doamna, eu am de organizat aici o nunta duminica, chiar asa... Si politia n-are competenta sa vina aci. Suntem Sectorua€™ doi si ei sunt de la Sectorua€™ unua€™"".
Scandalul se muta in strada: o avocata de partea lui Tender trateaza cu politistii care in final se retrag pentru deliberari. Partile asemenea. Ajung la o intelegere: sa inventarieze bunurile, de la tablouri pana la ultima furculita, si apoi mai discuta. S-a consumat a patra evacuare ratata, de sapte ani incoace. ESCHIVARE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.