Dorinel Munteanu a afirmat ca CFR Cluj trebuie neaparat sa marcheze la St. Etienne, in meciul cu echipa locala, care se va disputa duminica viitoare, in mansa secunda a turului III al Cupei UEFA-Intertoto, dupa ce ardelenii n-au reusit duminica seara
Dorinel Munteanu a afirmat ca CFR Cluj trebuie neaparat sa marcheze la St. Etienne, in meciul cu echipa locala, care se va disputa duminica viitoare, in mansa secunda a turului III al Cupei UEFA-Intertoto, dupa ce ardelenii n-au reusit duminica seara decat un 1-1 (1-1) pe teren propriu. "Echipa mea a avut un inceput foarte bun si am reusit sa fim periculosi inca de la inceput. Important este ca nu ne-am speriat de francezi. Consider ca ratarea penalty-ului a fost punctul cheie al meciului, insa nu-l pot invinui pe Anca. Suntem la jumatate de drum si trebuie neaparat sa inscriem la St. Etienne. Ei ne-au surprins pe contraatac si o data au reusit chiar sa inscrie", a spus Munteanu. Antrenorul lui AS Saint-Etienne, Elie Baup, spera in calificarea echipei sale in faza urmatoare a competitiei. "A fost un meci extrem de dificl pentru ambele formatii care au depus un mare efort fizic. Jucatorii mei au fost incomodati de starea gazonului, unde posesia balonului a fost dificila, din cauza faptului ca terenul era imbibat cu apa. In ceea ce priveste returul, cred ca va fi altceva si sper sa ne calificam", a mentionat Baup. Presedintele lui CFR Cluj, Iuliu Muresan, a afirmat ca jucatorii clujeni isi vor juca sansa pana la capat. "A fost un meci foarte greu, iar terenul dificil si-a pus amprenta asupra evolutiei jucatorilor care au dat semne de oboseala. Cu toate acestea suntem in carti. Se stie ca jucam mai bine in deplasare si ne vom juca sansa pana la capat", a comentat Muresan. Principalul finantator al clujenilor, Arpad Paszkany, a declarat ca CFR Cluj "a jucat bine, dar a avut ghinion". "S-a ratat un penalty, iar apoi Anca a lovit bara in repriza a doua. Chiar daca nu ne vom califica, vreau sa subliniez ca am avut un parcurs meritoriu intr-o competitie europeana si toti baietii merita felicitarile mele", a mentionat Paszkany.
Baup: "CFR este mai buna ca Neuchatel"
Elie Baup a declarat ieri dimineata, la sosirea in Franta, ca AS St. Etienne si CFR Cluj au sanse egale de calificare, informeaza site-ul oficial al gruparii franceze. "Am disputat un meci dificil. Romanii s-au bazat pe faptul ca sunt jucatori atletici, iar terenul nu a fost foarte bun. Cred ca momentul cheie al meciului a fost penalty-ul aparat de Janot. Acesta a dat putina incredere echipei, care a stiut sa profite si sa inscrie. Remiza este buna pentru retur, dar sansele sunt egale", a spus Baup, care considera ca CFR Cluj este mai buna decat Neuchatel Xamax. "Romanii sunt mai puternici decat Neuchatel, asa ca va trebui sa fim atenti. Ei sunt jucatori puternici si experimentati care stiu sa gestioneze bine momentele bune si slabe. Ne vom pregati bine pentru meciul tur, sperand ca stadionul va fi plin", a spus Baup. Mijlocasul Julien Sable spune ca echipa sa ar fi trebuit sa aiba un inceput de meci mai bun. "Inceputul nostru de meci a fost foarte delicat, mai ales ca am primit gol si s-a dictat un penalty impotriva noastra. Am fost prea inhibati, iar faptul ca Janot a aparat acel penalti ne-a repus pe drumul cel bun. Am reusit sa egalam printr-o actiune frumoasa a lui Piquionne. In repriza secunda, am avut cateva ocazii. In pofida avertismentului lui Baup, care ne-a prevenit de experienta echipei adverse, noi am fost prea timorati", a afirmat Sable. Un alt mijlocas, Didier Zokora, considera ca echipa sa a facut un meci bun. "Este bine ca am obtinut un rezultat pozitiv in Romania si cred ca am facut un meci bun. Ne aflam intr-o situatia favorabila in vederea meciului retur, dar suntem prudenti deoarece CFR este o echipa agresiva", a afirmat Zokora. Site-ul oficial al lui AS Saint-Etienne noteaza ca echipa antrenata de Baup nu a cazut in "capcana intinsa de Dorinel Munteanu": "La final, verzii pot fi multumiti de remiza obtinuta dupa o lupta grea in Transilvania. Ei nu au cazut in capcana intinsa de Munteanu si pot spera ca vor obtine calificarea in turul urmator". "Verzii au facut o afacere buna, obtinand o remiza. Piquionne a raspuns golului marcat de CFR dupa doar opt minute de joc, in timp ce Janot s-a evidentiat prin apararea unui penalty. Si in repriza a doua au dominat tot jucatorii romani, care in mod regulat au pus in pericol apararea franceza. AS a reusit sa nu lase aceasta dominare sa se concretizeze. De la Cluj, unde romanii beneficiau de sansa prin tehnica lor obisnuita, principalul pericol s-a dovedit a fi Anca. CFR nu s-a predat niciodata, fotbalistii fiind mereu in jurul antrenorului-jucator Dorinel Munteanu", scrie sursa citata. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.