Presedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB), prof. dr. Sorin Oprescu, este decis sa puna la dispozitia medicilor cu drept de vot maxi taxiuri pentru a mobiliza participarea la al doilea scrutin al alegerilor pentru Comisia de d
Presedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB), prof. dr. Sorin Oprescu, este decis sa puna la dispozitia medicilor cu drept de vot maxi taxiuri pentru a mobiliza participarea la al doilea scrutin al alegerilor pentru Comisia de disciplina (CD).
La primul scrutin au votat 511 medici dintr-un total de 10.000. La al doilea scrutin - programat in zilele de 22, 23 si 24 iulie - desemnarea celor noua medici care vor forma CD se face indiferent de numarul participantilor la vot. ""In conditiile inmultirii procedurilor medicale, cazurilor de malpraxis, mediatizarii cazuisticii medicale, reclamatiilor excesive este de mare necesitate o comisie formata dintr-un colectiv de medici din mai multe specialitati"", precizeaza prof. dr. Sorin Oprescu. Intre 1997 si 2005, CD a judecat peste 550 de cazuri si a pronuntat 154 de sanctiuni, dintre care 85 de mustrari, 37 de avertismente, 24 de voturi de blam, 7 suspendari temporare. CD a retras definitiv dreptul de libera practica doar intr-un singur dosar, respectiv cel al dr. Ciomu, sanctiune mentinuta si de Comisia Superioara.
In seria dosarelor deosebite analizate de aceasta comisie sunt incluse cel al prof. dr. Doina Dumitrescu in cazul Emilia Calin decedata in Clinica Hipocrat dupa o interventie pentru lifting facial; cel al celor patru medici care nu au respectat prevederile legale in cazul a 21 de certificate eliberate simultan personalului navigant de la TAROM; al doctorului Ghionescu de la Clinica Global Art pentru exportul de ovule.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.