Cresterea economica in zona euro a fost sub asteptari in al doilea trimestru al anului, a anuntat, ieri, Comisia Europeana, care a indicat ca ar putea reduce prognoza referitoare la evolutia activitatilor economice in 2005, transmite Mediafax, citand
Cresterea economica in zona euro a fost sub asteptari in al doilea trimestru al anului, a anuntat, ieri, Comisia Europeana, care a indicat ca ar putea reduce prognoza referitoare la evolutia activitatilor economice in 2005, transmite Mediafax, citand Reuters. "In timp ce estimarea facuta in primavara de Comisia Europeana privind o crestere economica de 1,6% in acest an s-ar putea dovedi prea optimista, exista totusi motive sa credem ca va avea loc o accelerare a activitatilor in a doua jumatate a anului", afirma comisarul european pentru Probleme Economice si Monetare, Joaquin Almunia, in raportul trimestrial. Ministrii de Finante din zona euro si-au diminuat deja, saptamana trecuta, estimarile privind cresterea economica din 2005, la 1,3%, de la 1,6%, atribuind in parte rezultatele economice slabe preturilor ridicate ale petrolului. Almunia a afirmat ca rezultatele din trimestrul al doilea sunt dezamagitor de reduse, ca efect al cotatiilor ridicate ale produselor petroliere si al incetinirii activitatilor de productie la nivel global, care au afectat afacerile, dar si increderea consumatorilor. Comisarul european considera insa ca situatia se va imbunatati in a doua jumatate a anului, in urma relansarii activitatilor economice la nivel mondial.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.