Liderii celui mai temut grup mafiot din Bucuresti si locotenentii lor au fost condamnati ieri de judecatorii Tribunalului Bucuresti. Fratii Ion si Vasile Balint, cunoscuti mai bine sub numele de Nutu si Sile Camataru, isi vor petrece urmatorii noua,
Liderii celui mai temut grup mafiot din Bucuresti si locotenentii lor au fost condamnati ieri de judecatorii Tribunalului Bucuresti. Fratii Ion si Vasile Balint, cunoscuti mai bine sub numele de Nutu si Sile Camataru, isi vor petrece urmatorii noua, respectiv 15 ani, dupa gratii dupa ce judecatorii au decis ca acestia se fac vinovati de infractiuni de crima organizata si proxenetism.
Dupa cum se stie, fratii Camataru au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in mai multe dosare sub acuzatiile de proxenetism, lipsire de libertate, camatarie, recuperari de bani si cereri de taxe de protectie, trafic de persoane, santaj sau complicitate la aceasta infractiune. Cele sase dosare in care au fost cercetati Sile si Nutu Camataru au fost conexate de judecatorii Tribunalului Bucuresti.
Dupa gratii alaturi de parinti si sora
Dupa mai multe luni in care au fost analizate probele existente in acest caz, si in care au fost audiati mai multi martori, ieri, judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis condamnarea liderilor si membrilor celui mai important grup mafiot din Bucuresti. In aceasta ordine de idei, Sile Camataru a primit o pedeapsa de 15 ani de inchisoare pentru camatarie, recuperari de bani si cereri de taxe de protectie, tratamente neomenoase, lipsire de libertate in mod ilegal, santaj, proxenetism, talharie si jaf. La randul sau, fratele acestuia, Nutu Camataru, a primit o pedeapsa cu inchisoarea de noua ani, fiind acuzat de savarsirea acelorasi infractiuni.
De asemenea, magistratii au decis si condamnarea mamei celor doi, Smaranda Stoica, zisa Mimi Camatareasa, la cinci ani de detentie, dispunand in acelasi timp si arestarea sa, dar si a tatalui acestora, Constantin Stoica, ce isi va petrece urmatorii trei ani dupa gratii. In acelasi timp, judecatorii au condamnat-o la 12 ani de detentie si pe sora lui Sile si Nutu Camataru, Angela Stoica, pentru acuzatiile de constituire a unui grup de prostitutie.
Pedepse grele si pentru "locotenenti"
Silviu Dudita, zis "Fluturica" (Foto: Mediafax) Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis condamnarea si a locotenentilor lui Sile si Nutu Camataru, acestia primind la randul lor pedepse grele. In aceasta ordine de idei, Silviu Dudita, zis "Fluturica", isi va petrece urmatorii 13 ani in spatele gratiilor, Costel Urzica a primit 11 ani de detentie, Iulian Bocu, patru ani, iar Petre Maeanu, cinci ani.
In acelasi timp, instanta a decis condamnarea si a celor patru membri ai grupului organizat condus de Fluturica. Astfel, Laurentiu Roman, cunoscut ca "Relu" a fost condamnat la trei ani de detentie, Bogdan Rohat, zis "Bobi" a primit zece ani de detentie, Victor Roberto Anghel, cinci ani de inchisoare, iar Calin Stefan, opt ani. Pe langa aceste pedepse, ajutoarelor fratilor Camataru li se vor adauga si sporuri de pedeapsa, in functie de infractiunile savarsite. Totodata, Sile Stan a fost condamnat la sase ani de inchisoare, Marin Constantin, la trei ani, Cristian Gheorghe, la noua ani, Robert Parvulescu, la un an, iar Laurentiu Cosma, cel care l-a "ajutat" pe Nutu Camataru sa-si recupereze cei 40.000 de dolari de la Andrei Geamanu, a fost condamnat la opt ani si jumatate de inchisoare. De asemenea, Violeta Molodetiu a primit doi ani si jumatate de detentie, Claudiu Sorin Popa opt ani, Marian Stefan, cumnatul lui Dudita, zece luni si 14 zile, iar minorul Alexandru Cristian Carstoiu, zis Grasu, a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare. In prezent, Carstoiu este internat la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia", instanta dispunand arestarea sa imediata.
Pe de alta parte, magistratii Tribunalului Bucuresti au decis ca Sile Camataru sa plateasca cheltuieli judiciare de o suta de milioane de lei, iar Silviu Dudita cheltuieli in valoare de 75 de milioane de lei. De asemenea, imobilele celor doi vor fi confiscate.
Incidente in sala de judecata
Altfel, incidentele au aparut si la sedinta de ieri, fiind nevoie chiar de interventia jandarmilor. Si asta dupa ce mama unuia dintre locotenentii fratilor Camataru, care a primit zece ani de detentie, a avut o reactie violenta la adresa judecatorilor. Mai exact, femeia a inceput sa tipe si sa le reproseze magistratilor ca baiatul ei a primit o pedeapsa pe nedrept. Lucrurile au revenit la normal abia in momentul in care aceasta a fost evacuata din sala de judecata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.