Absolventii liceelor care doresc sa urmeze o facultate in domeniile politehnic, tehnic si de constructii, economic sau de medicina se pot prezenta la sediile universitatilor de profil din Capitala pentru a-si depune dosarele de inscriere. Ieri, 18 iu
Absolventii liceelor care doresc sa urmeze o facultate in domeniile politehnic, tehnic si de constructii, economic sau de medicina se pot prezenta la sediile universitatilor de profil din Capitala pentru a-si depune dosarele de inscriere. Ieri, 18 iulie, a fost prima zi a inscrierilor la examenul de admitere pentru anul universitar 2005-2006 la mai multe universitati, printre care Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Tehnica si de Constructii, Academia de Studii Economice si Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila". Universitatea Politehnica Bucuresti pune la dispozitie un numar total de 6205 locuri la zi in cele treisprezece facultati ale sale, dintre care 4955 reprezinta locurile subventionate de la bugetul de stat, iar 1250 cele cu taxa. Inscrierile se pot face in perioada 18-23 iulie, examenele vor avea loc intre 25-26 iulie, urmand ca cei declarati admisi sa se inmatriculeze in perioada 28-29 iulie, iar la 2 august sa fie afisate listele cu candidatii admisi prin redistribuire si inmatriculati. Cei care doresc sa urmeze cursurile Universitatii Tehnice si de Constructii trebuie sa stie ca aceasta ofera 1925 de locuri subventionate de la bugetul de stat si 500 cu taxa. Absolventii de licee isi pot depune dosarele in perioada 18-27 iulie, evaluarea dosarelor si clasificarea candidatilor se va face in zilele de 28 si 29 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate la data de 1 august. Pentru anul universitar 2005-2006, Academia de Studii Economice pune la dispozitia absolventilor de bacalaureat interesati sa urmeze studii superioare in domeniul economic un numar total de 5980 de locuri la zi in cele zece facultati ale sale, dintre care 3040 de locuri subventionate de la bugetul de stat, iar 2940 cu taxa. Calendarul admiterii se desfasoara astfel: 18-22 iulie - inscrierea candidatilor, 23-24 iulie - afisarea listelor de candidati pe sali de concurs, 25-27 iulie - desfasurarea probelor de concurs, 26-28 iulie - prima afisare a rezultatelor: lista rezultatelor candidatilor, in ordine alfabetica si 29-30 iulie - afisarea listelor cu rezultatele finale, in functie de punctajul obtinut si optiunile de prioritate privind facultatile. Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti dispune de 2113 de locuri, dintre care 845 subventionate de la bugetul de stat si 1268 cu taxa. Inscrierile se pot face in perioada 18-24 iulie. In ziua de 27 iulie vor avea loc examene la Facultatile de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, iar in 28 iulie, la Facultatea de Moase si Asistenta Medicala. (M.J.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.