Autoritatile georgiene au publicat, ieri, o fotografie a unui barbat suspectat ca a lansat, in mai, o grenada impotriva presedintelui american George W. Bush, aflat intr-o vizita oficiala la Tbilisi, relateaza Mediafax. Fotografia, destul de neclara,
Autoritatile georgiene au publicat, ieri, o fotografie a unui barbat suspectat ca a lansat, in mai, o grenada impotriva presedintelui american George W. Bush, aflat intr-o vizita oficiala la Tbilisi, relateaza Mediafax. Fotografia, destul de neclara, infatiseaza un barbat "cu varsta cuprinsa intre 25 si 35 de ani", aparent de origine caucaziana, care poarta ochelari si un costum inchis la culoare. "Din data de 10 mai cautam, impreuna cu colegii nostri americani, persoana care a aruncat acea grenada", a declarat ministrul de Interne al Georgiei, Vano Merabisvili, solicitand sprijinul presei in cadrul anchetei desfasurate de oficialitati. Totodata, oficialul georgian a precizat ca orice informatie care ar putea duce la arestarea suspectului va fi recompensata cu suma de aproximativ 75.000 de dolari. La scurt timp dupa vizita intreprinsa in mai, anul acesta, de presedintele american in Georgia, autoritatile de la Tbilisi au anuntat descoperirea unei grenade in apropiere de podiumul de la care George Bush si-a sustinut discursul in fata publicului din capitala georgiana. Desi, initial, dispozitivul a fost declarat nefunctional, un reprezentat al FBI implicat in ancheta a confirmat faptul ca grenada lansata asupra sefului de stat american era "activata", insa nu a functionat din cauza "scoaterii prea lente a cuiului de siguranta". (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.