Era la un pas sa devina medic, insa nu avea ""origine sanatoasa, cum se spunea pe vremea aia"". Pentru Ilie Serbanescu azi este zi de dubla aniversare: implineste 63 de ani o data cu sarbatorirea Sfantului Ilie. ""Am fost un privilegiat al sorti
Era la un pas sa devina medic, insa nu avea ""origine sanatoasa, cum se spunea pe vremea aia"". Pentru Ilie Serbanescu azi este zi de dubla aniversare: implineste 63 de ani o data cu sarbatorirea Sfantului Ilie. ""Am fost un privilegiat al sortii""
""Noul an in care astazi pasesc il privesc cu destula retinere pentru ca implinesc matusalemica varsta de 63 de ani, asta este un fapt, insa deocamdata, nu as spune ca perceptia asupra timpului s-a schimbat.
Ziua mea va decurge ca intotdeauna, de foarte multi ani sunt undeva in varf de munte. Toate aniversarile au fost frumoase in ultimii ani si s-au petrecut acolo unde imi place cel mai mult, in varful muntilor. Am parcurs mai toti muntii si mai toate traseele, cel putin pe cele marcate, aproape pe toate le-am facut. Cea mai mare satisfactie a vietii mele este ca m-am putut pastra suficient de normal sa tin cu saracii si sa fiu impotriva furturilor si imi pare rau ca nu am avut pozitii care sa-mi fi permis sa fac si altceva decat sa critic furturile. De la cei 62 de ani am ramas cu regretul ca a mai trecut un an, iar realizarea este ca am reusit sa supravietuiesc. Din pacate, in anul care a trecut, sotia mea s-a dus la Dumnezeu.
Daca nu as fi facut aceasta meserie, probabil ca tot acest lucru as fi facut, pana la urma l-am facut cu destula pasiune. Momentul decisiv cand m-am orientat spre aceasta cariera a fost demult de tot, acum 45 de ani, in 1960. In primul an de la terminarea liceului am dat la Medicina si nu am reusit. Pe atunci era cu dosare, nu aveam eu origine sanatoasa, cum se spunea pe vremea aia, si nu am reusit. Erau alte conditii, anii a€™60 erau distrugatori.
De ziua mea nu am o dorinta speciala, vreau sa ma pot bucura in continuare de viata, sa fiu sanatos si sa pot umbla pe munti. Mi-ar placea sa am ceva mai putini ani decat am. Eu cred ca am fost un privilegiat al sortii chiar daca nu am avut nici o posibilitate de opulenta, dar nici nu mi s-a parut ceva deosebit sa ai la dispozitie asa ceva. Despre mine? Era o vorba pe vremuri: «Baiat bun, dar cu lipsuri».""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.