Nici ieri atitutidea politicienilor fata de inundatii nu s-a schimbat. Doar ca s-a trecut de la limbajul colocvial la cel mai "de taraba". Puterea si Opozitia schimba acuzatii reciproce, incercand sa gaseasca vinovati pentru iesirea apelor din matca.
Nici ieri atitutidea politicienilor fata de inundatii nu s-a schimbat. Doar ca s-a trecut de la limbajul colocvial la cel mai "de taraba". Puterea si Opozitia schimba acuzatii reciproce, incercand sa gaseasca vinovati pentru iesirea apelor din matca. isi disputa astfel pana si voturile oamenilor sarmani, care au pierdut totul in cateva clipe.
Adevarul este ca vinovatii nu sunt greu de gasit. Pentru ca nu se poate da vina numai pe natura. Indiferent de volumul precipitatiilor, efectele nu ar fi fost atat de distrugatoare daca primarii, dar si ministrii mediului sau sefii regiei apelor din ultimii ani si-ar fi facut corect datoria. in satele romanesti aproape ca nu mai exista santuri la porti. in albiile raurilor se exploateaza balast si pietris fara nici o grija pentru efectele ulterioare. Vaile barajelor de siguranta au fost inundate si transformate in bazine piscicole. si nimeni, indiferent de culoarea politica, nu a luat nici o masura.
Interesul material sau interesul electoral a oprit factorii de decizie sa intervina si sa impuna revenirea la masurile firesti de siguranta. Pana la urma este vorba de o vina colectiva, pe care nimeni insa nu si-o va asuma. si din pacate, nici dupa aceste inundatii lucrurile nu vor intra pe fagas normal. Nu ar fi recomandat ca in preajma alegerilor sa obligi oamenii sa sape santuri sau sa inchizi crescatoriile de peste apartinand unor potentiali sponsori. Poate se vor lua ceva masuri in preajma integrarii in Uniunea Europeana. Daca nu va ploua pana atunci.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.