Andrei Pavel, tenismenul care a adus singurul punct pentru Romania in intalnirea contra Croatiei, din sferturile de finala ale Cupei Davis, a declarat, dupa meciul pierdut, cu scorul de 3-6, 4-6, 3-6, in fata lui Ivan Ljubicic, in urma caruia Romania
Andrei Pavel, tenismenul care a adus singurul punct pentru Romania in intalnirea contra Croatiei, din sferturile de finala ale Cupei Davis, a declarat, dupa meciul pierdut, cu scorul de 3-6, 4-6, 3-6, in fata lui Ivan Ljubicic, in urma caruia Romania a ratat calificarea in semifinale, ca a jucat intr-o atmosfera de partida de fotbal, informeaza site-ul oficial al competitiei. "A fost dificil, deoarece incercam sa ii dau lui Victor Hanescu o sansa. Daca mi-as fi dat drumul devreme, situatia ar fi fost alta, dar acest lucru nu s-a intamplat. Am jucat intr-o atmosfera de fotbal, iar daca in semifinale va fi la fel, Croatia are sansa sa invinga Rusia sau orice alta echipa", a declarat Pavel, care a precizat ca si daca s-ar fi jucat in Romania publicul s-ar fi comportat la fel. Cel mai bun jucator al gazdelor, Ivan Ljubicic, considera ca cel mai important moment al meciului a fost setul al doilea, cand a revenit dupa ce era condus cu 3-0. Dupa terminarea partidei, Ljubicic a scos din geanta o camera foto si a fotografiat spectatorii. "Imi lasasem camera in geanta intamplator, dar sunt bucuros ca am facut acest lucru. Voi avea o amintire pentru restul vietii", a spus tenismanul croat. De asemenea, Ljubicic a aruncat in tribuna racheta folosita in meciul cu Pavel. Racheta a fost prinsa de doi spectatori, care au decis cine sa o pastreze aruncand cu banul. Dupa cateva momente, Ivan Ljubicic si-a aruncat in tribuna si tricoul. "A fost unul dintre cele mai frumoase sentimente pe care le-am trait vreodata pe terenul de tenis", a precizat Ljubicic. In alta ordine de idei, in ultima partida a intalnirii Croatia - Romania, Victor Hanescu a cedat cu 6-7 (3), 6-7 (8) in fata lui Mario Ancic. Tenismenul roman a fost intr-o evidenta crestere de forma, dupa corectia ce i-a fost aplicata vineri de Liubicic, insa Ancic a dovedit mai mult sange rece in tie-breakuri, reusind sa si le adjudece dupa o lupta neasteptata la un meci fara o miza reala. Hanescu a avut chiar si minge de set atat in prima, cat si in a doua mansa, insa croatul le-a salvat si a incheiat intalnirea in forta. De precizat ca tenismenul nostru nu a reusit sa castige nici macar un set in cele doua partide disputate la simplu.
Din Croatia direct in Germania
Abia incheiate extenuantele partide contra croatilor, doi dintre jucatorii romanii s-au deplasat la turneul de la Stuttgart, dotat cu premii in valoare totala de 611.250 de euro. Andrei Pavel este cap de serie numarul 12 si este calificat direct in turul doi al competitiei, a anuntat site-ul atptennis.com. In turul secund, "Cneazul" il va intalni pe invingatorul partidei dintre germanul Simon Greul, jucator venit din calificari, si cehul Tomas Zib. Razvan Sabau va juca in runda inaugurala cu argentinianul Carlos Berlocq, jucator venit din calificari. Daca va trece de Berlocq, Sabau il va intalni, in faza urmatoare a competitiei, pe cehul Jiri Novak, cap de serie numarul 6, care a fost direct acceptat in turul doi. In alta ordine de idei, Victor Hanescu, cap de serie numarul 6 al turneului de la Amersfoort din Olanda, dotat cu premii in valoare totala de 323.250 de euro, il va intalni in runda inaugurala pe olandezul Steven Korteling, beneficiarul unui wild-card. Daca va trece de Korteling, Hanescu va juca, in faza urmatoare a competitiei, cu invingatorul partidei dintre un jucator venit din calificari si argentinianul Agustin Calleri. In proba de dublu, perechea Victor Hanescu/Gabriel Trifu va intalni, in primul tur, cuplul italian Daniele Bracciali/Giorgio Galimberti. De asemenea, Horia Tecau se va deplasa in SUA pentru o serie de chalenger-uri. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.