"Seara campionilor", evenimentul caritabil organizat de Gica Popescu sambata seara la Timisoara, ar fi putut fi numita mai bine "Seara fotbalistilor". Nu este o critica la adresa "Baciului", ci doar o parere, argumentata prin faptul ca in 1994 doar B
"Seara campionilor", evenimentul caritabil organizat de Gica Popescu sambata seara la Timisoara, ar fi putut fi numita mai bine "Seara fotbalistilor". Nu este o critica la adresa "Baciului", ci doar o parere, argumentata prin faptul ca in 1994 doar Brazilia a fost campioana mondiala cu trofeu in vitrina, iar "tricolorii" doar in inima noastra, dar mai ales pentru ca am revazut pe terenul de joc fotbalisti adevarati. Unii trecuti de 40 de ani, altii pe-acolo, cu parul incaruntit, cu pasul mai greoi, unii cu burtica, altii cu inceput de chelie, dar toti dornici sa invinga. "Generatia de aur" a avut parte poate de o ultima seara de glorie, intalnind nationala Braziliei din 1994, in ceea ce ar fi trebuit sa fie o semifinala de vis la World Cup acum 11 ani. Hagi, Gica Popescu, Dan Petrescu si ceilalti (caseta de mai jos are doar rolul de a ne da noua, ziaristilor, satisfactia de a scrie inca o data aceste nume si dumneavoastra de a le citi insirate intr-o echipa) au intrat pe teren zambind, schimband imbratisari cu adversarii, dar fluierul de start dat de Porumboiu (frumos gestul lui Craciunescu de a-l lasa pe "geamanul" sau sa conduca prima repriza) a transformat instinctiv Nationala de aur in acea trupa care intra pe teren sa castige. Si a facut-o cu 4-1, spulberand mitul ca jocurile de acest gen se incheie la egalitate. Spectacolul nu a lipsit, nu avea cum cu Hagi si cu Djaminha in teren, Belo si "Baciul" au readus eleganta, Adi Ilie maiestria, Sabau si Ilie Dumitrescu rafinamentul, Moldovan oportunismul, si toti, absolut toti, spiritul acelei echipe la care vom mai visa mult timp de-acum incolo. In "Generatia de aur" au fost strecurati si Marcel Raducanu, pe care alegerea libertatii l-a privat poate de un statut asemanator cu cel al lui Hagi, si Cristi Chivu, capitanul Nationalei de astazi. Tot ce putem sa speram este ca actuala generatie a amanat cu doua ore iesirea la discoteca si a ramas in fata televizoarelor pentru a vedea la lucru niste fotbalisti. Sau daca nu, poate le povesteste Chivu ce inseamna sa faci parte dintr-o echipa mare. Totul este ca atunci cand capitanul le explica ce fac Hagi si Popescu in vestiar inaintea unui meci sa nu fie date manelele prea tare, iar acesta sa vorbeasca singur. (B.G.)
ROMANIA '94 - BRAZILIA '94 4-1 (2-1)
Au marcat: GH. POPESCU (21), LUPESCU (27), V. MOLDOVAN (53), AD. ILIE (59) / PAULO SERGIO (33)
Stadion: "Dan Paltinisanu", Timisoara; spectatori: 35.000.
ROMANIA '94: Prunea (46 Stelea) - D. Petrescu (44 Dobos), Belodedici, Prodan (34 Mihali), Selymes (40 Lacatus) - Sabau (40 Rotariu), Popescu (44 Chivu), Lupescu (34 Panduru), I. Dumitrescu (23 Ad.Ilie) - Hagi (40 Vladoiu), Raducioiu (23 Moldovan).
BRAZILIA '94: Taffarel - Jorginho, Goncalves (46 Ricardo Rocha), Marcio Santos, Mazinho - Paulo Sergio (36 Silas), Mauro Silva, Dunga, Leonardo (23 Djalminha) - Careca (46 Donizete), Bebeto.
Cartonas galben: Djaminha.
Au arbitrat: Adrian Porumboiu, Ion Craciunescu - Ion Constantinescu, Nicolae Grigorescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.