Cel putin 98 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 75 au fost ranite in cadrul unui atac sinucigas comis, sambata, in localitatea Musayyb, situata la sud de Bagdad, transmite Reuters. Atentatorul s-a aruncat in aer o data cu camionul cu care tran
Cel putin 98 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 75 au fost ranite in cadrul unui atac sinucigas comis, sambata, in localitatea Musayyb, situata la sud de Bagdad, transmite Reuters. Atentatorul s-a aruncat in aer o data cu camionul cu care transporta combustibil, intr-o piata aglomerata din Musayyb. Tinta atacului a constituit-o o moschee siita. Incendiul care s-a declansat a distrus doua imobile de locuinte, mai multe magazine si a avariat serios locasul de cult. "Este o zi neagra pentru istoria orasului," a declarat seful Politiei din Musayyb, Yas Khudayr. In urma atentatului comis asupra moscheei, autoritatile irakiene au solicitat constituirea unor detasamente de forte de ordine locale, care sa preia o parte din responsabilitatile Politiei irakiene, depasita, de altfel, de evenimente. "Planurile Ministerelor de Interne si al Apararii de a asigura securitatea in Irak nu i-au oprit pe teroristi. Trebuie sa reinstituim fortele de ordine locale," a declarat parlamentarul Khudair al-Khuzai in cadrul unei sedinte a forului legislativ irakian. Incidentele de la Musayyb au fost urmate de o serie de noi violente. Astfel, capitala irakiana a fost afectata, ieri, de exploziile a trei masini-capcana. Atacurile au vizat doua puncte de trecere din Estul si Sudul Bagdadului, precum si fostul sediu al comisiei electorale, soldandu-se cu un bilant total de aproximativ 7 morti si 19 raniti, potrivit unor surse din interiorul Ministerului de Interne irakian.
Doua dintre atacurile comise la Bagdad au fost revendicate de filiala irakiana a organizatiei teroriste al-Queda. Noile violente produse in Irak au intervenit pe fondul unor incurajari ale al-Queda, care si-a reinnoit apelul in favoarea continuarii razboiului sfant - Jihadul, avertizand ca seria atacurilor va continua. "Operatiunea decurge conform planurilor si ii avertizam pe dusmanii lui Dumnezeu ca (violentele, n.red.) vor continua. Le cerem fratilor nostri musulmani din toata lumea sa se roage pentru ca Dumnezeu sa ne acorde victoria," a aratat un comunicat atribuit al-Queda, publicat pe internet la scurt timp dupa atentatul din localitatea irakiana Musayyb. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.