"Seara campionilor" a inceput vineri seara, la Hotel Marriott, acolo unde a avut loc un dineu la care au participat cele doua echipe si invitati din lumea fotbalului si a politicii. Intrucat evenimentul a fost unul caritabil, fondurile stranse urmand
"Seara campionilor" a inceput vineri seara, la Hotel Marriott, acolo unde a avut loc un dineu la care au participat cele doua echipe si invitati din lumea fotbalului si a politicii. Intrucat evenimentul a fost unul caritabil, fondurile stranse urmand sa fie donate in egala masura sinistratilor din Moldova si Banat, s-a organizat o licitatie la care s-au pus in vanzare tricourile care urmau sa fie purtate a doua zi de jucatorii romani si brazilieni. Gica Hagi a fost printre protagonistii serii, fiindca tricoul sau a fost cel mai scump, fiind achizitionat de Balkan Petroleum, proprietarul lui Poli Timisoara, cu 35.000 de euro, iar "Regele" insusi, care promisese ca va contribui si financiar la acest eveniment, a scos din buzunar 38.500 de euro, cu care "i-a cumparat" pe Marcel Raducanu, Gica Popescu, Ilie Dumitrescu, Taffarel si Silas. Cel mai pasionat cumparator a fost Marin Anton, reprezentantul BkP, care a achitat in total 51.000 de euro, iar pozitia a treia pe podium i-a apartinut lui Ioan Becali, care a cheltuit 37.000 de euro. Din generatia actuala, doar trei jucatori au dorit sa aiba un tricou al unui reprezentant al "Generatiei de aur": Marius Niculae, Cristi Chivu si Andrei Cristea. Nu au lipsit de la petrecere Mircea Sandu, Dumitru Dragomir sau Victor Piturca, insa acestia s-au volatilizat cand a inceput licitatia. Dintre oamenii cu bani ai fotbalului romanesc, doar Gigi Netoiu a participat, miliardari precum Copos, Badea, Gigi Becali sau altii nefiind prezenti. Dupa primele estimari, "Seara campionilor" a adunat peste 400.000 de euro, din care 268.000 numai tricourile, o suma imensa fata de cei 90.000 stransi la Craiova, la precedentul eveniment de acest gen. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.