Hotararea privind restrictionarea circulatiei camioanelor pe timp de vara in Bucuresti a fost modificata de consilierii municipali. Astfel, fata de hotararea anterioara (HCGMB nr. 134/2004), perioada de vara se modifica, de la 15 iunie - 15 septembri
Hotararea privind restrictionarea circulatiei camioanelor pe timp de vara in Bucuresti a fost modificata de consilierii municipali. Astfel, fata de hotararea anterioara (HCGMB nr. 134/2004), perioada de vara se modifica, de la 15 iunie - 15 septembrie la 1 iulie - 31 august, cand accesul si circulatia autovehiculelor destinate transportului de marfuri si a utilajelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 5 tone sunt interzise in intervalul orar 7.00-20.00, iar in intre orele 7.00-20.00 sunt permise numai pe baza de autorizatie. In restul anului, perioada de restrictionare se modifica de la 16 septembrie - 14 iunie la 1 septembrie - 30 iunie, cand camioanele nu au voie sa circule intre orele 8.00-19.00, fiindu-le permisa numai pe baza de autorizatie, intre orele 19.00-8.00. O alta modificare a actului normativ prevede circulatia fara restrictii a camioanelor destinate interventiilor la drumuri, calea de rulare a tramvaielor si la retelele de utilitati publice (apa-canal, gaze, electrice, telefoane), dar numai pentru lucrarile planificate.
Zona A a municipiului Bucuresti in care se restrictioneaza accesul si circulatia autovehiculelor cu masa totala autorizata mai mare de 5 tone este delimitata de alte artere fata de hotararea precedenta. Iata care sunt acestea: Bd. Dacia - Str. Traian - Str. Nerva Traian - Bd. Octavian Goga - Pasajul Marasesti - Bd. Marasesti - Str. Mitropolit Nifon - Bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie - Sos. Pandurilor - Sos. Grozavesti - Sos. Orhideelor - Bd. Dinicu Golescu - Piata Garii de Nord - Calea Grivitei - Sos. N. Titulescu - Bd. Banu Manta - Bd. Ion Mihalache - Bd. Maresal Averescu - Bd. C-tin Prezan - Bd. Aviatorilor - Bd. Mircea Eliade - Str. Ceaikovski - Str. Barbu Vacarescu - Str. Tunari - Bd. Dacia.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a votat, in sedinta de ieri, si un pachet de patru hotarari privind salubrizarea orasului, care cuprinde actualizarea tarifului de prestatie pentru evacuarea deseurilor menajere de la persoanele fizice si asociatiile de locatari/proprietari la 5,03 lei noi (50.348,85 lei vechi) pentru o persoana/luna, majorarea amenzilor intre 1.000 si 5.000 de lei noi (10 si 50 de milioane de lei vechi), precum si aprobarea Normelor de salubrizare si igienizare ale municipiului Bucuresti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.