"Birdy", programat in aceasta seara de postul Prima TV de la orele 0.00, reda povestea unei prietenii neobisnuite. Dupa ce au luptat in Vietnam, doi soldati americani se intorc acasa, incercand sa revina la viata normala. Insa amandoi sunt serios afe
"Birdy", programat in aceasta seara de postul Prima TV de la orele 0.00, reda povestea unei prietenii neobisnuite. Dupa ce au luptat in Vietnam, doi soldati americani se intorc acasa, incercand sa revina la viata normala. Insa amandoi sunt serios afectati de participarea la conflict. Unul dintre ei, Al (Nicholas Cage), ramane cu traume fizice iar Birdy (Matthew Modine) se alege cu sechele mentele. Filmata intr-un spital al veteranilor, pelicula este inspirata de un roman al lui William Wharton in care protagonistii luptasera in al Doilea Razboi Mondial, nu in Vietnam. Cu "Birdy", regizorul Alan Parker a castigat marele premiu al juriului de la Cannes. Coloana sonora este semnata de Peter Gabriel.
La HBO puteti revedea, de la orele 23.25, superba pelicula "Frida" (SUA-Canada, 2002). Incepand cu dificila si complexa ei relatie cu Diego Rivera, sotul, dar si mentorul sau, si terminand cu ilicita si controversata aventura cu Leon Trotky, sau cu legaturile romantice si provocatoare pe care le-a avut cu alte femei, Frida Kahlo (Salma Hayek) a trait o viata indrazneata, prin care a sfidat prejudecatile, revolutionand arta, politica si viata sexuala. Frida a murit pe 13 iulie 1954, la o saptamana dupa ce a implinit 47 de ani. Practic necunoscuta in afara Mexicului pana la mijlocul anilor '80, ea este acum cea mai cautata pictorita din lume, spargand mereu recordurile de incasari la licitatiile internationale. Frida si-a transformat persoana intr-o afirmatie politica si culturala, dar si intr-o opera de arta cu ajutorul hainelor indiene traditionale, a bijuteriilor si a coafurii. A stiut sa-si transforme durerile, angoasele, suferintele, obsesiile si iubirile intr-unele dintre cele mai socante, relevante si memorabile imagini cu putinta. Pelicula a primit Oscarul pentru coloana sonora. In alte roluri, Ashley Judd si Antonio Banderas.
In drama "28 de zile" (Antena 1, orele 23.30), Sandra Bullock este Gwen Cummings, o fata petrecareata care o tine din bar in bar si din mahmureala in mahmureala pana la picatura care umple paharul: la nunta surorii ei, aproape ca intra cu o limuzina in casa vecinilor. In consecinta, e trimisa 28 de zile la o clinica de dezintoxicare unde, culmea suferintei, telefoanele mobile sunt interzise si unde pacientii canta pentru relaxare. Pe scurt, pentru Gwen e iadul pe pamant si, la inceput, e refractara oricarui tratament. Dar cu ajutorul doctorului Cornell (Steve Buscemi), ajunge in cele din urma sa-si rascumpere pacatele fata de ea insasi.
Duminica, de la orele 20.00, puteti viziona la TVR 1, pelicula de aventuri "Fanfan la Tulipe" (Franta, 2003). Aventurierul sarmant al secolului al XVII-lea Fanfan (Vincent Perez) cel nestapanit alege din nou libertatea sau asa crede el. Oricum, decat sa suporte jugul marital, mai bine isi risca viata in armata lui Ludovic al XIV-lea. Mai ales daca o are de partea lui pe fiica sergentului, fermecatoarea Adeline, interpretata de Penelope Cruz.
Filmul serii de duminica este comedia neagra "Cu mafia pe urme" (ProCinema, orele 20.00). Angela DeMarco (Michelle Pfeiffer) are tot ce-si poate dori o femeie. Numai ca este casatorita cu un mafiot... Dar ea uraste uraste stilul de viata pe care-l duce si violenta ce o inconjoara. Vrea sa scape, dar o impiedica codul etic pe care trebuie sa-l aiba orice sotie de mafiot. Sansa de a-si schimba viata se iveste in momentul in care isi surprinde sotul cu iubita sefului sau, Tony (Dean Stockwell, nominalizat la Oscar pentru acest rol). Sotul ei e ucis, iar Angela se muta intr-un apartament inchiriat in Lower East Side. Hotarata sa se descurce singura, Anhela se angajeaza la un salon de frumusete jamaican. Totusi trecutul nu-i da pace. Agentul FBI Mike Downey este convins ca Angela are legatura cu moartea sotului ei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.