Producatorul de guma de mestecat Wrigley a renuntat la preluarea fabricii de bomboane detinuta de Kraft Foods la Brasov, dupa ce a achizitionat recent mai multe active ale grupului american, in urma unei tranzactii de 1,46 miliarde de dolari. "Active
Producatorul de guma de mestecat Wrigley a renuntat la preluarea fabricii de bomboane detinuta de Kraft Foods la Brasov, dupa ce a achizitionat recent mai multe active ale grupului american, in urma unei tranzactii de 1,46 miliarde de dolari. "Activele si marcile din Romania nu au fost transferate, deoarece in cadrul negocierilor nu s-a ajuns la o concluzie satisfacatoare", au declarat pentru Mediafax reprezentanti ai managementului Wrigley din Romania. In noiembrie 2004, Kraft Foods a anuntat ca va incheia un acord cu Wrigley pentru vanzarea la nivel global a afacerii cu produse zaharoase, care nu se incadreaza in categoria ciocolata. Activele vizate au fost mai multe capacitati de productie, printre care si sectia de bomboane, drajeuri si caramele, comercializate sub marcile Sugus si Silvana, a fabricii de la Brasov. Wrigley este principalul jucator pe piata romaneasca a gumei de mestecat, avand o cota de peste 90%, cu marci precum Orbit si Airwaves. Kraft Foods Romania este prezenta in Romania din anul 1994, cand Kraft Foods International a cumparat fabrica Poiana Produse Zaharoase din Brasov. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.