Miercurea trecuta, Teatrul LUNI de la Green Hours a gazduit momentul final al primei editii a concursului de dramaturgie "Scrie o piesa" - lectura primelor doua dintre piesele castigatoare (celelalte lecturi vor avea loc miercurea viitoare, de la ace
Miercurea trecuta, Teatrul LUNI de la Green Hours a gazduit momentul final al primei editii a concursului de dramaturgie "Scrie o piesa" - lectura primelor doua dintre piesele castigatoare (celelalte lecturi vor avea loc miercurea viitoare, de la aceeasi ora 18). Proiectul "Scrie o piesa" se adreseaza exclusiv elevilor de liceu (intre 14 si 19 ani) din Bucuresti si-si propune sa stimuleze creatia dramatica la acest nivel. In cadrul primei editii, concursul de dramaturgie (noiembrie 2004 - ianuarie 2005) a fost completat de un program de workshop-uri de scriere dramatica (martie 2005), organizate pentru castigatori dupa modelul "Young Playwrights Inc.", de la New York. In iulie 2005, castigatorii debuteaza pe scena Teatrului LUNI de la Green Hours - piesele scrise de ei sunt prezentate sub forma unor spectacole-lectura interpretate de actori profesionisti. "Scrie o piesa" si-a propus sa descopere si sa incurajeze tinerii dramaturgi liceeni, oferindu-le un spatiu in care pot intra in contact cu profesionisti din domeniu si-si pot completa cunostintele de specialitate. Mai multe informatii despre concurs si organizatori pot fi gasite pe www.scrieopiesa.ro. (I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.