Firmele administrate de Omar Hayssam au pierdut dreptul de administrare a pietelor 1 Mai, 16 Februarie si Amzei, dupa ce primarul Andrei Chiliman a reziliat unilateral contractul de asociere cu firmele patronate de omul de afaceri sirian. Decizia a f
Firmele administrate de Omar Hayssam au pierdut dreptul de administrare a pietelor 1 Mai, 16 Februarie si Amzei, dupa ce primarul Andrei Chiliman a reziliat unilateral contractul de asociere cu firmele patronate de omul de afaceri sirian. Decizia a fost luata ieri, printr-o hotarare a Consiliului Local al Sectorului 1, in baza rezultatelor unui audit intern derulat la firmele care administreaza pietele din Sectorul 1. Potrivit edilului, bugetul local a fost prejudiciat cu cateva miliarde de lei vechi pe toata derularea contractului de asociere (perioada 1999 - 2005). "Lasand la o parte faptul ca ne-au furat - nu pe noi, ca persoane, ci pe toti cetatenii acestui sector - firmele erau obligate, prin contract, sa realizeze investitii pentru modernizarea pietelor. Or, din 1999 si pana azi ei nu au batut nici macar un cui. (...)Pentru ca actiunea in instanta, prin care Primaria a cerut anularea contractelor de concesiune, este taraganata, am recuperat pietele pe cale administrativa", a declarat primarul Andrei Chiliman.
El sustine ca demersul in instanta a fost inceput acum sapte luni, dar pana acum nu s-a reusit sa se intre "in fondul problemei". "Consiliul Local a introdus actiune in instanta pentru anularea acestor contracte in 2004, moment in care nu aparuse Hayssam la televizor. Numai ca de atunci si pana acum s-au tot ridicat exceptii, s-au declinat competente, iar de cand Hayssam este in puscarie nu s-a indeplinit procedura de citatie", a reclamat Chiliman.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.