De la orele 15.00, postul de televiziune TVR 1 va difuza primele doua meciuri de simplu ale Cupei Davis, Croatia - Romania.
Acelasi post de televiziune, de la 23.00, ofera telespectatorilor filmul Portocala mecanica, o productie realizata in a
De la orele 15.00, postul de televiziune TVR 1 va difuza primele doua meciuri de simplu ale Cupei Davis, Croatia - Romania.
Acelasi post de televiziune, de la 23.00, ofera telespectatorilor filmul Portocala mecanica, o productie realizata in anul 1971 de regizorul Stanley Kubrick. Fimul este ecranizarea cartii lui Anthony Burgess. Din distibutie fac parte Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates, Warren Clarke, Adrienne Corri, Clive Francis, John Clive si Aubrey Morris.
Adaptare cinematografica dupa un roman de Anthony Burgess.
"Portocala mecanica trebuie sa fie un manifest si chiar o piedica asupra posibilitatii optiunii. Eroul sau antieroul, Alex, este un tip foarte rau, dar rautatea sa nu este produsul unei conditionari sociale sau genetice, ci propria sa problema, in care s-a angajat cu toata luciditatea" a declarat in 1972 Anthony Burgess.
De la 20.00, HBO va difuza filmul Piscina, in regia lui Francois Ozon. Din distributie fac parte Charlotte Rampling, Ludivine Sagnier, Charles Dance, Marc Fayolle si Jean-Marie Lamour. "Swimming Pool" a avut premiera mondiala la Festivalul international de film de la Cannes in 2003. In acest film, cel mai indraznet si mai creativ regizor al Europei, Francois Ozon, se reuneste cu actritele sale preferate, Charlotte Rampling (din "Sous le sable") si Ludivine Sagnier (din "8 femmes"). Savuros de sofisticat si sexi, "Swimming Pool", primul film al lui Ozon in limba engleza, reitereaza atmosfera misterioasa care se regaseste si in "Sous le sable". Sarah Morton (Charlotte Rampling) este o celebra autoare britanica de romane politiste. Saturandu-se de Londra si cautand inspiratie pentru noul roman, accepta o invitatie din partea editorului ei, John Bosload (Charles Dance), de a sta in casa lui din Luberon, in sudul Frantei. Fiind in afara sezonului, Sarah considera ca ritmul monoton al frumoasei zone este exact ceea ce ii trebuie - pana intr-o seara cand fiica indolenta si indiferenta a lui John, frantuzoaica Julie (Ludivine Sagnier), apare pe neasteptate. Rezervarea pretentioasa si rece, tipic englezeasca, este in dezacord cu stilul de viata nesabuit, incarcat sexual al lui Julie. Contactele pe care cele doua le au declanseaza o lunga serie de evenimente mereu schimbatoare. Procesul creativ al Sarei si enigma unei posibile crime ajung sa se combine periculos. Francois Ozon, cel mai transgresiv si mai international regizor francez, a scris scenariul original in colaborare cu prozatoarea si scenarista Emmanuele Bernheim (cu care lucrase inainte la "Sous le sable"). Filmul este produs de vechii colaboratori ai lui Ozon, Marc Missonnier si Olivier Delbosc.
De la 22.00, TVR Cultural va difuza filmul "Elogiul dragostei", in regia lui Jean-Luc Godard. Din distributie fac parte B. Putzulu, Cecile Camp, Jeremy Lippmann, Jean Davy, Francoise Verny si Audrey Klebaner. Un personaj care ramane invizibil vorbeste despre proiectul realizarii unui film de dragoste, proiect care intampina dificultati financiare si artistice. Trei cupluri - tineri, adulti, varstnici- parcurg cele patru etape ale dragostei: intalnirea, pasiunea fizica, certurile si despartirea, reluarea relatiei. Ce se intampla cu dragostea atunci cand izbucneste razboiul? Filmul a fost nominalizat la premiile Palm D'Or la Cannes 2001, Golden Spike la Festivalul International de Film de la Valladolid, 2001. A primit Premiul Special al Juriului pentru Jean-Luc Godard la festivalul International de Film, Valladolid, 2001.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.