Timp de o luna, incepand de ieri (14 iulie), la Viena se reunesc cele mai importante ansambluri de dans ale scenei internationale, in cadrul Festivalului international "ImpulsTanz". Baletul Operei din Paris, avandu-i drept coregrafi pe Trisha Brown,
Timp de o luna, incepand de ieri (14 iulie), la Viena se reunesc cele mai importante ansambluri de dans ale scenei internationale, in cadrul Festivalului international "ImpulsTanz". Baletul Operei din Paris, avandu-i drept coregrafi pe Trisha Brown, Jerome Bel si George Balanchine, se numara printre invitati. Anne Teresa De Keersmaeker si ansamblul Rosas au prelucrat coregrafic sonoritati indiene si ritmuri de jazz ale lui John Coltrane. Coregrafa canadiana Marie Chouinard isi prezinta spectacolul cu care a participat si la Bienala de la Venetia. Un rasfatat al publicului, Wim Vandekeybus evolueaza in cadrul festivalului cu una dintre creatiile sale de referinta. "Letters from Tentland" ("Scrisori din Tara Corturilor"), un spectacol creat de Helena Waldmann, este plasat in Teheran, "povestind" despre viata femeilor din Iran. Conotatii politice are si spectacolul realizat de artista Erna Omarsdottir impreuna cu regizorul sloven Emil Hrvatin, pentru Teatrul de Balet din Islanda, dedicat Trupelor ONU pentru mentinerea pacii. Din tara gazda participa Philipp Gehmacher si trupa sa, prezentand baletul "Incubator", precizeaza Compress. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.