"Demersuri pentru solutionarea Dosarului Mineriada" si "Dovezi privind implicarea fostilor guvernanti in evenimentele din 13-15 iunie 1990", acestea au fost titlurile sub care si-au inceput conferinta de presa de ieri reprezentantii Asociatiei "21 De
"Demersuri pentru solutionarea Dosarului Mineriada" si "Dovezi privind implicarea fostilor guvernanti in evenimentele din 13-15 iunie 1990", acestea au fost titlurile sub care si-au inceput conferinta de presa de ieri reprezentantii Asociatiei "21 Decembrie 1989", Asociatia Fostilor Detinuti Politici (AFDPR), Liga pentru Apararea Drepturilor Omului (LADO), Initiativa R, Comitetul de Criza "Actiunea" si seniorii Ligii Studentilor (sediul din Str. Batistei nr. 24 A). Dorin Maries a punctat increderea pe care o are, in sfarsit, in anchetatorii Parchetului Inaltei Curti de a finaliza dosarele evenimentelor din decembrie 1989 si mineriadei '90, care au zacut prin sertare cu tot felul de solutii de neincepere a urmaririi penale din cauza fostului regim al "sfantului Iliescu".
Vinovatii prezenti inca in sistem
La randul sau, George Roncea, unul dintre reprezentantii fostei Ligi a Studentilor, care la momentul mineriadei era student la Arte, a subliniat faptul ca multi dintre cei care au tras la cele doua evenimente sunt in continuare in sistem, aciuati prin armata, SRI sau alte institutii ale statului: "Exista date cu gramada asa ca am convingerea ca Parchetul are destula documentatie pentru a finaliza aceste dosare. Oricum, era o joaca sa afli cine a tras. Stim cu totii ce reguli sunt in armata cand se foloseste munitie". Roncea a amintit de momentul in care unul dintre mortii mineriadei, Drumea Dragos, i-a murit in brate impuscat in ceafa si, dupa aceea, unul dintre criminalisti acredita ideea ca acesta ar fi decedat in urma unei injunghieri.
Atat el, cat si av. Nicolae Stefanescu-Draganesti, presedintele LADO, au aratat ca acesta este un moment in care Romania are nevoie de normalitate, de un proces al comunismului. Organizatorii au solicitat opiniei publice sa "mareasca presiunea asupra factorilor politici pentru a se finaliza odata aceste anchete".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.