Institutiile de invatamant superior din Romania vor fi sustinute financiar de stat doar daca se vor dovedi capabile sa asigure calitatea procesului educational, in caz contrar, existand riscul sa fie lichidate, a declarat, ieri, ministrul Educatiei,
Institutiile de invatamant superior din Romania vor fi sustinute financiar de stat doar daca se vor dovedi capabile sa asigure calitatea procesului educational, in caz contrar, existand riscul sa fie lichidate, a declarat, ieri, ministrul Educatiei, Mircea Miclea.
In acest sens, Guvernul a decis infiintarea a doua agentii de garantare a calitatii educatiei, una pentru invatamantul superior, iar cealalta pentru cel preuniversitar. Potrivit ministrului Miclea, rolul acestora ar urma sa fie analizarea calitatii si rezultatele activitatilor din invatamant.
Conform noilor dispozitii, care vor intra in vigoare in viitorul an scolar si universitar, fiecare institutie de invatamant din Romania va fi nevoita sa prezinte la sfarsitul fiecarui an un raport de activitate detaliat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.