Acidul acetilsalicilic poate preveni cancerul la barbati, dar nu si la femei, potrivit unor studii recente. Un grup de barbati care au luat aspirina pe durata a cinci ani au prezentat un risc scazut de a dezvolta un cancer de prostata. In schimb,
Acidul acetilsalicilic poate preveni cancerul la barbati, dar nu si la femei, potrivit unor studii recente.

Un grup de barbati care au luat aspirina pe durata a cinci ani au prezentat un risc scazut de a dezvolta un cancer de prostata. In schimb, la cele 40.000 de femei carora li s-au administrat doze mici de aspirina timp de 10 ani nu s-a observat nici o modificare in ceea ce priveste riscul de cancer.
In studiul asupra barbatilor, publicat in Journal of the National Cancer Institute, cercetatorii de la Societatea Americana contra Cancerului au monitorizat 70.000 de subiecti timp de 9 ani. Barbatii care au luat zilnic doze standard de 300 de miligrame de aspirina, pe parcursul a cel putin 5 ani, au avut un risc cu 18% mai mic de a se imbolnavi de cancer de prostata, comparativ cu cei care luau doze ocazionale.
AVERTISMENT. Dr. Eric Jacobs, coordonatorul studiului, subliniaza ca ""nu se recomanda nici barbatilor, nici femeilor sa se apuce sa ia aspirina pentru a preveni cancerul. Acest antiinflamator nonsteroidian poate provoca efecte secundare grave, iar virtutile sale anticancer trebuie totusi confirmate si de alte experimente"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.