Avantul inregistrat in primele sedinte de tranzactionare ale saptamanii la Bursa de Valori a fost infranat, ieri, cand corectiile au revenit in piata. Segmentul SIF-urilor a fost cel mai afectat, consemnand o scadere de 3,01 la suta, ce a anulat apre

Avantul inregistrat in primele sedinte de tranzactionare ale saptamanii la Bursa de Valori a fost infranat, ieri, cand corectiile au revenit in piata. Segmentul SIF-urilor a fost cel mai afectat, consemnand o scadere de 3,01 la suta, ce a anulat aprecierea deosebita din sedinta precedenta. Indicii bursieri BET si BET-C au avut, ieri, o evolutie contrara, primul crescand cu 0,39 la suta, iar cel de-al doilea depreciindu-se cu 0,13 la suta.
Lichiditatea bursiera a fost mai buna decat de obicei, cifrandu-se la 16.500.077 RON. SNP Petrom a facut schimb, ieri, in topul celor mai tranzactionati emitenti, cu Rompetrol Rafinare Constanta, care a inregistrat cel mai mare rulaj, de 3.894.563 RON. Titlurile Rompetrol Rafinare si-au continuat traseul ascendent, inregistrand o crestere de 0,69 la suta, pana la pretul de 0,0871 RON pe actiune. SNP Petrom, pe fondul unui rulaj de 3.173.900 RON, s-a apreciat, ieri, cu 0,86 la suta, inchizand la valoarea de 0,4690 RON pe actiune.

Dupa euforia de la cumparare din sedinta anterioara, piata

SIF-urilor a revenit la trendul descendent de saptamana trecuta, ajungand la un nivel cu 2 la suta mai scazut decat inchiderea de vinerea trecuta. Cea mai mare depreciere a apartinut titlurilor SIF Oltenia, care au scazut cu 3,15 la suta, pana la pretul de 1,2300 RON pe actiune, urmate de cele ale SIF Banat-Crisana, care s-au depreciat cu 3,13 la suta, pana la valoarea de 1,2400 RON pe actiune.
In sedinta de marti, cea mai animata din ultima perioada, piata SIF-urilor a crescut spectaculos, cea mai mare apreciere, de 4,07 la suta, apartinand SIF Banat-Crisana, iar cea mai mica, de 2,98 la suta, fiind inregistrata de SIF Muntenia.

Flamingo, prezenta de luni pe Bursa

Actiunile societatii Flamingo International vor fi tranzactionate, incepand de luni, prin sistemul electronic al Bursei de Valori Bucuresti, fiind admise la categoria a II-a a cotei Bursei, se arata intr-un comunicat al BVB, primit, ieri, la redactie.
Societatea Flamingo International are un capital social de 8.705.895 RON, aferent unui numar de 87.058.958 actiuni cu o valoare nominala de 0,1 RON. Societatea are ca obiect de activitate comertul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice si software-ului.
Actiunile emise de Flamingo International vor fi tranzactionate cu simbol FLA. In perioada 15-22 iunie, Flamingo a lansat cea mai importanta oferta publica primara de actiuni realizata pana in prezent pe piata de IT din Romania.
Desi initial s-a pus in vanzare un volum de 17 milioane de actiuni, interesul crescut al investitorilor a determinat compania sa suplimenteze cu 15 la suta numarul de actiuni oferit spre vanzare pana la 19,55 milioane de actiuni. Oferta totala Flamingo s-a ridicat la 12,5 milioane de euro, suma care va fi investita in proiecte de extindere a companiei.
"Pretul de pornire va fi de 2,3 lei si in prima zi va fi suspendata limita de tranzactionare de +/-15%, pana la formarea libera, pe baza cererii si ofertei, a unui pret de referinta. Aceasta masura este luata pentru a se stabili o cotatie pe un palier pe care il doreste piata. Momentul listarii este asteptat de investitori", a declarat Laurentiu Ciocarlan, directorul Directiei oferte publice din cadrul Raiffeisen Capital&Investment, citat de Mediafax. Sistemul BVB nu permite introducerea unor ordine de Bursa a caror cotatie nu se incadreaza in variatia maxima de pret, de +/-15%, admisa pentru un instrument financiar intr-o sedinta bursiera. Ciocarlan a mai mentionat ca intervalul dintre momentul decontarii actiunilor subscrise in cadrul ofertei publice si data listarii a fost de numai trei saptamani, ceea ce reprezinta un record comparativ cu celelalte doua oferte publice initiale, derulate de SSIF Broker si Vrancart Adjud, pentru care perioada a fost de circa doua luni. Pretul de subscriere in cadrul ofertei a fost cuprins intre 1,8 lei si 2,4 lei, iar cel final a fost stabilit la 2,3 lei pe actiune.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.