Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, cunoscut sustinator al opozitiei, a fost citat de autoritati pentru a depune marturie in cazul anchetarii" unor evenimente desfasurate la Donetk", a anuntat ieri ministrul ucrainean de Interne, relateaza M
Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, cunoscut sustinator al opozitiei, a fost citat de autoritati pentru a depune marturie in cazul anchetarii" unor evenimente desfasurate la Donetk", a anuntat ieri ministrul ucrainean de Interne, relateaza Mediafax.
"Rinat Ahmetov a fost chemat sa depuna marturie in cazul unor evenimente petrecute la Donetk", a precizat politia ucraineana, fara sa ofere detalii, mentionand doar ca omul de afaceri va fi audiat la inceputul saptamanii viitoare.
Cu o avere estimata la 2,4 miliarde de dolari, reaminteste Reuters, Ahmetov are afaceri in siderurgie, industria constructoare de masini, telecomunicatii si banci. De asemenea, el este proprietarul clubului de fotbal Sahtior Donetk. De asemenea, Ianukovici, unul dintre apropiatii lui Ahmetov, a detinut functia de guvernator al regiunii Donetk inainte de a prelua, in 2003, conducerea Guvernului. Chemat de mai multe ori sa ofere explicatii privind utilizarea necorespunzatoare a fondurilor statului si favorizarea regiunii de est a tarii, fostul premier a afirmat ca, in realitate, ancheta este efectuata din ratiuni politice, inainte de alegerile parlamentare care vor avea loc in luna martie a anului viitor. Analisti ucraineni considera ca reducerea influentei oligarhilor este unul dintre cele mai dificile obiective pe care si le-a stabilit presedintele Iuscenko.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.