Cercetarile demonstreaza ca italienii sunt un popor de mincinosi veritabili: spun anual 1,4 miliarde de neadevaruri - adica o minciuna la 43 de secunde - si multi recunosc ca mint in medie de cinci ori pe zi, transmite TG com, in pagina electronica.
Cercetarile demonstreaza ca italienii sunt un popor de mincinosi veritabili: spun anual 1,4 miliarde de neadevaruri - adica o minciuna la 43 de secunde - si multi recunosc ca mint in medie de cinci ori pe zi, transmite TG com, in pagina electronica. Conform studiilor citate de tgcom.it, 1,4 milioane de minciuni sunt spuse zilnic doar de adultii italieni. Un milion si jumatate de italieni recunosc ca spun in medie cate cinci minciuni zilnic, in timp ce 45 la suta din persoanele cu varste intre 15 si 79 de ani afirma ca au spus neadevaruri in ultimul an.
Totodata, aproape jumatate din italieni afirma cu nonsalanta ca mint in mod obisnuit, mai ales la serviciu, iar sase italieni din zece cred ca minciunile sunt necesare.
in Italia, adultii spun 156.000 de minciuni pe ora. Cam 45 la suta din italienii de 15-79 de ani recunosc ca au mintit de cel putin 60 de ori in ultimul an (cam o data la sase zile). Doar 17 la suta din italieni sustin ca nu mint niciodata, in timp ce 38 la suta afirma ca acum nu mai spun minciuni. in schimb, italienii cu varste intre 35 si 64 de ani spun 1,4 miliarde de minciuni anual. Aceasta inseamna 114 milioane intr-o luna, 3,8 milioane pe zi, 156.000 pe ora, 2.600 pe minut, 43 pe secunda. Cam 1,5 milioane de italieni adulti recunosc ca nu este zi in care sa nu minta, admitand o medie de cinci minciuni pe zi.
Cele mai des rostite minciuni sunt cele care ajuta la obtinerea unui beneficiu la locul de munca (in relatiile cu sefii, colegii sau clientii). Ele sunt urmate de minciunile marunte, care evita bataile de cap in viata de toate zilele. Pe al treilea loc se plaseaza minciunile cu scopul de a face un bine, care ajuta la evitarea neplacerilor si la a nu rani pe ceilalti. in a patra pozitie vin cele prin care se evita controlul sau criticile, care ocolesc responsabilitatile sau prin care se apara viata privata.
Aproape trei sferturi din italieni cred ca cei mai mari mincinosi sunt oamenii politici, urmati la o distanta considerabila de comercianti (40,3 la suta). Nu puteau lipsi profesionistii din publicitate, considerati mincinosi de 36,8 la suta din intervievati, in timp ce numai 33,9 la suta au indicat infractorii.
Din clasament nu lipsesc femeile, considerate mincinoase de 25,1 la suta din intervievati si oamenii de afaceri, cu 24,9 la suta, in timp ce barbatii sunt considerati mari mincinosi de numai 20,6 la suta din cei chestionati.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.