Senatorul Ion Iliescu a tinut ieri sa-si explice aparitiile publice alaturi de liderii PSD din ultimele doua zile. In acest sens, senatorul a dorit sa arate ca una este disputa interna dintr-un partid si alta raspunderea politica in fata problemelor
Senatorul Ion Iliescu a tinut ieri sa-si explice aparitiile publice alaturi de liderii PSD din ultimele doua zile. In acest sens, senatorul a dorit sa arate ca una este disputa interna dintr-un partid si alta raspunderea politica in fata problemelor arzatoare cu care se confrunta tara. "Una este disputa interna dintr-un partid - asta e alta treaba, e alta tema, asupra ei am discutat si la Consiliul National, analiza mea ramane in vigoare - si alta este raspunderea politica in fata problemelor cu care ne confruntam, care tine nu numai de coeziunea politica a unui partid, dar si a intregului front politic", a precizat Iliescu. Fostul sef al statului a facut aceasta declaratie dupa o reuniune a grupurilor parlamentare ale PSD, la care a fost prezent in calitate de lider al senatorilor pesedisti si la care a aparut in fata ziaristilor alaturi de Mircea Geoana. Referindu-se, pe de alta parte, la faptul ca parlamentarii PC si cei ai PSD au avut optiuni similare la voturile din ultimele zile, Iliescu a mai facut o distinctie, de aceasta data intre colaborare si liste electorale. "Colaborarea e una si listele comune cu totul altceva", a spus Iliescu, intrebat fiind daca este posibil ca PC si PSD sa candideze pe liste comune in eventualitatea unor alegeri anticipate.
"Ca si cum daca am votat ca liberalii la o lege, ar insemna sa-i luam pe liberali pe listele noastre", a adaugat si liderul PSD Mircea Geoana. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.