Anuntarea demisiei Guvernului si organizarea de alegeri anticipate, apoi posibila amanare a anticipatelor si implicit a demisiei Executivului sunt catalogate de reprezentantii patronatelor si sindicatelor ca fiind un spectacol total inoportun.

Anuntarea demisiei Guvernului si organizarea de alegeri anticipate, apoi posibila amanare a anticipatelor si implicit a demisiei Executivului sunt catalogate de reprezentantii patronatelor si sindicatelor ca fiind un spectacol total inoportun.
De la "o demisie morala" pana la "o ambitie politica", gestul este calificat intr-o paleta extrem de variata. Cei mai nemultumiti sunt intreprinzatorii. Acestia sustin ca ceea ce se intampla pe scena politica romaneasca va afecta mediul de afaceri.

Bogdan Hossu, presedinte Cartel Alfa: "Referendum national in loc de anticipate"

"Demisia Guvernului anuntata saptamana trecuta reprezinta mai mult o demisie morala. Acum, daca s-a ajuns la o rezolvare a situatiei privind pachetul de legi pentru reforma in justitie, mi se pare normal sa nu mai fie organizate alegeri anticipate. Important este sa fie rezolvata legea de organizare a Curtii Constitutionale, iar asta se poate face printr-un referendum national, daca tot s-a dorit intoarcerea la popor, pentru ca anticipatele nu ar rezolva legea Curtii Constitutionale, iar Guvernul care va veni va avea parte de acelasi blocaj. Astfel ar trebui sa se procedeze si in privinta legii electorale, care de prea mult timp este taraganata. In acest moment, exista alte prioritati. In octombrie, Romania trebuie sa prezinte un raport in care sa confirme ca este capabila sa se alinieze standardelor Uniunii Europene. Anticipatele ar complica acest obiectiv. Tema anticipatelor reprezinta un joc politic dur practicat de actuala putere pentru a obliga opozitia sa nu faca opozitie de dragul opozitiei, ci opozitie constructiva".

Stefan Varfalvi, prim-vicepresedinte UGIR: "Guvernul ar trebui sa evite crizele"

"Personal nu ma intereseaza daca se fac sau nu alegeri anticipate. Important este ca economia sa functioneze in parametri macar cat de cat normali, pentru ca nu pot sa cred ca un ministru care nu stie de pe o zi pe alta daca o sa demisioneze sau nu, va pastra o atitudine consecventa fata de problemele pe care le are de rezolvat. Imi doresc doua lucruri: integrarea in Uniunea Europeana si sa avem parte de un mediu de afaceri normal. Din partea mea Guvernul poate sa faca alegeri anticipate sau nu, dar dorinta mea este sa nu fie afectat mediul de afaceri. Uniunea patronala din care fac parte solicita actualei puteri guvernamentate sa evite situatiile de criza. Probabil ca ar fi mult mai important ca atentia Guvernului sa fie indreptata in directia rezolvarii situatiei din tara cauzate de inundatii".

Dumitru Costin, presedinte CNSLR Fratia: "Ambitii politice inutile"

"Ar trebui sa puna cineva capat acestui circ politic la care asistam cu totii. Guvernul a dat dovada de inconstienta cand a luat o asemenea decizie, in momentul in care, la Bruxelles, se discuta despre integrarea Romaniei in 2007. Majoritatea parlamentara nu are nimic de-a face cu constitutionalitatea unor legi. Acest gest este o ambitie politica inutila si mai putin efectul deciziei luate de Curtea Constitutionala".

Cristian Parvan, secretar general AOAR: "Jocuri politice dezagreabile"

"Orice idee privitoare la alegeri anticipate genereaza tensiune in mediul de afaceri. Jocurile politice deloc agreabile la care asistam pot avea repercusiuni discutabile asupra mediului de afaceri.
Din fericire, afacerile de baza nu prea sunt afectate de razboiul dintre taberele politice. Deocamdata, pentru ca daca s-ar ajunge la un guvern indecis sau la un alt guvern, problemele ar deveni cu adevarat mari.
Asteptam cu interes sa vedem cum se va pronunta clasa politica, pentru ca inca avem in fata foarte multe necunoscute".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.