Reprezentantii Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR) considera ca recenta rectificare bugetara a nedreptatit firmele mici si mijlocii, deoarece bugetul alocat sprijinirii acestora a fost redus cu 5 milioane de l
Reprezentantii Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR) considera ca recenta rectificare bugetara a nedreptatit firmele mici si mijlocii, deoarece bugetul alocat sprijinirii acestora a fost redus cu 5 milioane de lei (50 miliarde lei vechi).
"Cerem doar patru miliarde de lei (vechi - n.r.) din acesti bani. Daca contribuim mai mult la bugetul de stat, ni se pare firesc sa cerem mai mult pentru sprijinirea activitatii firmelor mici. Am sperat sa avem o crestere a bugetului la rectificare, dar nu numai ca nu am primit nici un ban in plus, ci mai mult - acesta s-a redus cu 50 de miliarde de lei", a declarat, ieri, presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu. El a apreciat ca, dupa cresterea impozitului pe cifra de afaceri pentru microintreprinderi, acestea vor plati la bugetul de stat circa 2-3 milioane de lei pe an (20-30 de miliarde de lei vechi).
In opinia sa, de la inceputul anului IMM-urile au beneficiat de cota unica de impozitare, in schimb au resimtit puternic efectele negative ale majorarii impozitului pe cifra de afaceri pentru microintreprinderi, de la 1,5% la 3%. Presedintele CNIPMMR a mentionat ca, desi suntem la jumatatea anului, patronatele nu au primit nici o varianta de modificare a Codului fiscal sau o varianta a bugetului de stat pentru 2006. "Din nou se incalca legea, care prevede ca schimbarile fiscale trebuie anuntate cu sase luni inainte de intrarea in vigoare. Mediul de afaceri din Romania este astfel nepredictibil, ceea ce are implicatii majore asupra activitatii firmelor", a adaugat Nicolescu.
Reprezentantii CNIPMMR au reclamat si faptul ca sunt semnale ca impozitul pe dividende ar putea creste in 2006 pana la 16%, ceea ce in opinia lor va duce la o fiscalizare mai mare a agentilor economici decat inainte de introducerea cotei unice de impozitare. In prezent, acest impozit se situeaza la 10%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.