Reprezentantii sindicatelor si patronatelor din cercetare solicita revenirea la ordonanta de urgenta prin care in decembrie 2004 se crea Autoritatea Nationala de Cercetare. "Banii alocati cercetarii erau utilizati in acest scop, in prezent banii sun
Reprezentantii sindicatelor si patronatelor din cercetare solicita revenirea la ordonanta de urgenta prin care in decembrie 2004 se crea Autoritatea Nationala de Cercetare. "Banii alocati cercetarii erau utilizati in acest scop, in prezent banii sunt folositi in sistemul de invatamant, cercetarea fiind un departament al acestui minister, fapt ce-i permite ministrului de resort sa mute fondurile dintr-o zona in alta a bugetului si mereu in detrimentul cercetarii stiintifice", sustine liderul sindical, Radu Minea.
"Numai la inceputul anului, ministrul Mircea Miclea a folosit 126 de miliarde lei din banii cercetarii, repartizati prin bugetul de stat, pentru alte prioritati ale ministerului decat cele ce privesc activitatea de cercetare", sustin sindicalistii.
In Romania mai activeaza in prezent aproape 5.000 de cercetatori profesionisti, majoritatea parasind tara in cautare de locuri de munca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.