Cercetatorii au descoperit ca o persoana care consuma mai mult de doua portii de 80 de grame de carne rosie pe zi are cu o treime mai multe sanse sa se imbolnaveasca de cancer intestinal, transmite site-ul Ananova.
European Prospective Invest
Cercetatorii au descoperit ca o persoana care consuma mai mult de doua portii de 80 de grame de carne rosie pe zi are cu o treime mai multe sanse sa se imbolnaveasca de cancer intestinal, transmite site-ul Ananova.
European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) a monitorizat obiceiurile alimentare pentru 500.000 de europeni pe o perioada de zece ani.
Profesorul Sheila Bingham de la Cambridge, care a condus studiul, spune ca explicatia ar putea consta in doi compusi numiti hemoglobina si mioglobina, care declanseaza formarea de compusi cancerigeni.
O alta explicatie ar putea fi legata de aminele heterociclice, compusi cancerigeni rezultati in timpul gatirii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.