Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au lansat in parteneriat Concursul National pentru Bursa Speciala "Guvernul Romaniei". Acesta este deschis cetatenilor romani cu varste pana in 35 de ani
Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au lansat in parteneriat Concursul National pentru Bursa Speciala "Guvernul Romaniei". Acesta este deschis cetatenilor romani cu varste pana in 35 de ani, care doresc sa aplice pentru o bursa speciala pentru efectuarea de studii universitare sau post-universitare la universitati de prestigiu din strainatate. Prin Programul Bursa Speciala "Guvernul Romaniei", statul roman ofera sprijin financiar tinerilor romani de elita, pentru a urma cursuri universitare, de masterat sau doctorat la universitati din intreaga lume. Absolventilor acestui program li se garanteaza posturi de raspundere in administratia publica. In cadrul Concursului National 2005 pentru Bursa Speciala "Guvernul Romaniei" vor fi acordate burse in cuantumul sumei de 1 milion de euro. Data limita pentru depunerea dosarelor de candidatura este 7 octombrie pentru dosarele depuse direct la registratura programului. Dosarele trimise prin posta vor avea ca data limita 1 octombrie, data postei. Rezultatele vor fi anuntate in noiembrie 2005. 39 de castigatori ai editiei anterioare au semnat deja contractele de acordare a bursei si urmeaza sa plece in aceasta toamna la studii in universitati prestigioase din Marea Britanie, Germania, Olanda, Franta, Norvegia, Suedia, Elvetia, Italia, Canada, SUA. Prima generatie de manageri publici, absolventi ai acestui program, este asteptata sa se intoarca in tara si sa-si preia atributiile incepand cu ianuarie 2007. (M.J.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.