Dupa cinci luni de liniste, israelienii se confrunta, din nou, cu violentele integristilor palestinieni. Marti, 12 iulie, la ora locala 18:40, un palestinian-sinucigas a aruncat in aer intelegerea cu israelienii. Atentatul din Natanya (oras pe malul
Dupa cinci luni de liniste, israelienii se confrunta, din nou, cu violentele integristilor palestinieni. Marti, 12 iulie, la ora locala 18:40, un palestinian-sinucigas a aruncat in aer intelegerea cu israelienii. Atentatul din Natanya (oras pe malul Marii Mediterane, situat la aproximativ 35 de kilometri de Tel Aviv) a provocat patru morti si cel putin 90 de raniti, intre care 12 se aflau, ieri, in stare foarte grava. Atentatorul, Ahmed Sami Halil, un elev din satul Atil, de langa Tulkarem, a spus parintilor ca se duce sa primeasca diploma de bacalaureat. A primit-o. Cu diploma in buzunar, s-a infasurat cu cateva kilograme de dinamita si s-a strecurat pana la Natanya. S-a apropiat de mall-ul din centrul orasului, a incercat sa intre, dar a vazut paznicii si a renuntat. A asteptat un grup de tinere care venisera sa petreaca prima zi de vacanta; abia atunci a declansat mecanismul exploziei, in mijlocul grupului de fete. Jihadul islamic s-a grabit sa revendice atentatul si l-a motivat acuzand Israelul de a fi incalcat "intelegerea de pastrare a linistii" prin faptul ca a reinceput construirea "Zidului de separare" la Ierusalim.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.