Ancheta in cazul clubului Bamboo, care a ars in intregime in noaptea de 25 spre 26 iunie, este aproape de final. Potrivit Mediafax, investigatiile preliminare au stabilit faptul ca focul s-a produs din cauza unui cablu electric al panoului din incint
Ancheta in cazul clubului Bamboo, care a ars in intregime in noaptea de 25 spre 26 iunie, este aproape de final. Potrivit Mediafax, investigatiile preliminare au stabilit faptul ca focul s-a produs din cauza unui cablu electric al panoului din incinta vestiarului. Cercetarile vor fi finalizate insa de Parchetul Judecatoriei Sectorului 2, acolo unde a fost trimis dosarul intocmit de echipa de specialisti a pompierilor si Politiei, dosar in care s-a propus neinceperea urmaririi penale.
In alta ordine de idei, proprietarul clubului "Bamboo" a depus o cerere prin care precizeaza ca nu se constituie parte civila si ca nu are nici un fel de pretentii pentru despagubiri.
Foc violent
Dupa cum se stie, localul, situat pe malul Lacului Tei, a ars in intregime, in noaptea de 25 iunie spre 26 iunie, in ciuda faptului ca pompierii au intervenit cu 14 autospeciale si 1300 de tone de apa.
Designerul Catalin Botezatu, care sustine ca a investit "mai mult sufleteste" in club, declara a doua zi dupa incendiu, ca la momentul izbucnirii flacarilor pe terasa se aflau 20 de persoane, dar nici un client. El a precizat atunci ca locatia nu putea arde de la un scurt-circuit, intrucat materiale de constructie folosite nu puteau lua usor foc. Botezatu a mai declarat ca localul - amplasat pe o suprafata de 4000 de metri patrati si format din doua corpuri de cladire si un ponton -, avea "guri de apa si extinctoare". "Focul a fost violent, mult fum, iar personalului i-a fost greu sa intervina", spunea designerul.
De asemenea, Catalin Botezatu a acuzat in prima faza pompierii despre care a spus ca au ajuns la locul incendiului la o ora dupa ce au fost schimbati. "Un film de neinteles. Au venit la jumatate de ora dupa ce au fost chemati. A venit intai o masina mica cu extinctoare. A venit sa constate daca este un incendiu", declara Botezatu. El mai spunea ca a fost sunat de asociatul sau, care l-a rugat sa uzeze sa de numele sau, pentru a impulsiona actiunea pompierilor.
Ulterior, Botezatu si-a schimbat pozitia declarand ca pompierii nu puteau sa aiba o interventie mai eficienta, cat timp le lipsesc dotarile. "Nu vreau sa acuz pe nimeni, dar pompierii degeaba sunt condusi de oameni capabili, daca ei sunt simpli soldati in termen, care se panicheaza ca niste oameni obisnuiti", declara Botezatu. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.