Cel putin 25 de copii si un militar american au murit, ieri, in urma unui atac sinucigas cu masina-capcana, comis impotriva unui convoi al SUA, in Sud-Estul Bagdadului, informeaza BBC. De asemenea, alti peste 30 de copii, precum si trei soldati ameri
Cel putin 25 de copii si un militar american au murit, ieri, in urma unui atac sinucigas cu masina-capcana, comis impotriva unui convoi al SUA, in Sud-Estul Bagdadului, informeaza BBC. De asemenea, alti peste 30 de copii, precum si trei soldati americani au fost raniti in atentatul produs pe autostrada Mohammad al-Kassem, dupa ce un kamikaze a declansat explozia masinii-capcana exact in momentul trecerii unui convoi american care era inconjurat de copii."Am primit corpurile neinsufletite a 25 de copii, cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani", a declarat un responsabil al morgii de la spitalul Kindi. Conform aceleiasi surse, alti 18 copii au fost raniti. "Un sofer s-a apropiat de un vehicul american Humvee si a declansat explozia, un soldat american fiind ucis si alti doi raniti", a precizat un oficial al armatei SUA. Soldatii americani venisera sa blocheze iesirile dintr-un cartier, dupa ce fusesera avertizati in legatura cu prezenta unui kamikaze care se deplasa la bordul unei masini-capcana in cartierul Bagdad al-Jadida. Dupa cum a relatat un martor ocular, desi militarii americani cerusera locuitorilor din zona sa ramana in casele lor, soldatii au fost inconjurati de copii, motiv pentru care au inceput sa le imparta dulciuri. "Pe neasteptate, o masina-capcana a aparut de pe o strada laterala si a explodat", a mai spus martorul.
La 30 septembrie 2004, tot la Bagdad, 37 de copii au fost ucisi in urma exploziilor a trei masini-capcana. Si atunci, micutii erau stransi in jurul militarilor americani care le imparteau dulciuri. (D.E)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.