Presedintele Romaniei,Traian Basescu, a semnat ieri in cartea de condoleante deschisa la Ambasada Marii Britanii, el declarand cu aceasta ocazie ca Romania este expusa unor atentate la fel ca orice alta tara democratica. "Romania este la fel de expus
Presedintele Romaniei,Traian Basescu, a semnat ieri in cartea de condoleante deschisa la Ambasada Marii Britanii, el declarand cu aceasta ocazie ca Romania este expusa unor atentate la fel ca orice alta tara democratica. "Romania este la fel de expusa ca orice alta tara democratica. Suntem o democratie aproape consolidata si atata timp cat esti o democratie devii o tinta pentru terorismul orb", a afirmat seful statului.
Dupa ce a semnat in cartea de condoleante, Basescu a declarat ca atentatele de la Londra reprezinta "un pret nemeritat de vieti de oameni nevinovati, pe care Europa il plateste". Presedintele considera ca terorismul este "un fenomen care nu are decat un obiectiv, sa loveasca acolo unde crede ca sunt centri vitali ai democratiei lumii civilizate".
"Va trebui sa ramanem puternici, uniti, pentru ca terorismul loveste orb, oriunde in lume, oriunde poate si intotdeauna ii loveste pe cei nevinovati. Este un motiv in plus sa fim solidari intr-o Europa care, datorita evolutiei sale democratice, incepe sa fie urata de cei care nu inteleg democratia, de cei care ar vrea ca lumea sa se aseze altfel decat in reguli specifice natiunilor moderne, care vor sa evolueze libere si puternice", a mai spus Basescu. In privinta Romaniei, Basescu a spus: "avem obligatia sa ramanem acolo unde suntem, alaturi de aliatii nostri si sa luptam cu toate mijloacele pe care le avem impotriva flagelului terorismului". Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quayle (foto), a declarat ulterior ca apreciaza in mod deosebit prezenta la ambasada a presedintelui Traian Basescu si a premierului Calin Popescu Tariceanu pentru a semna in cartea de condoleante.
Apel la solidaritate
Premierul Calin Popescu Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, si ministrul de Externe, Mihai Ungureanu, au semnat si ei, ieri, in cartea de condoleante deschisa la Ambasada Marii Britanii. Premierul Tariceanu a precizat ca a dorit sa exprime in numele Guvernului Romaniei condoleante familiilor celor care au avut de suferit, care au murit sau au fost raniti in aceste atentate. "Este o grea incercare pentru intreg poporul britanic si cred ca in aceste momente cea mai importanta este nevoia de a arata solidaritate in fata acestor acte barbare de terorism, in fata carora lumea civilizata, lumea democratica trebuie sa actioneze la unison si sa gaseasca cele mai potrivite atitudini pentru a contracara acest flagel care afecteaza intreaga lume", a mai spus primul-ministru. La randul sau, Nastase a apreciat ca acum importanta este solidaritatea. "Si trebuie sa spunem cu totii ca esential este sa luptam impotriva terorismului si sa aparam valorile comune in care credem", a spus el. Ministrul de Externe, Mihai Ungureanu, a declarat ca atentatele, crimele de genul celor comise la Londra nu au nici o ratiune si nu fac altceva decat sa intareasca convingerea ca orice act terorist trebuie curmat. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.