Politistii bucuresteni de la Antidrog au prins un cetatean spaniol, domiciliat in Constanta, care a primit din Panama peste sase kilograme de cocaina, printr-o firma de curierat rapid, drogurile urmand sa fie vandute in strainatate, informeaza Inspec
Politistii bucuresteni de la Antidrog au prins un cetatean spaniol, domiciliat in Constanta, care a primit din Panama peste sase kilograme de cocaina, printr-o firma de curierat rapid, drogurile urmand sa fie vandute in strainatate, informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane. Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii Directiei Antidrog din cadrul Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (DGCCOA) au fost anuntati, la sfarsitul saptamanii trecute, de reprezentanti ai Autoritatii Nationale a Vamilor cu privire la faptul ca, la Biroul Vamal Otopeni, au fost descoperita o substanta alba care a reactionat pozitiv la testerul pentru cocaina. Substanta respectiva era ascunsa intr-o statie de amplificare audio, fiind gasita la verificarea a patru colete cu instrumente muzicale.
Coletele au fost expediate din Panama, printr-o firma de curierat rapid, avandu-l ca destinatar pe cetateanul spaniol Felipe G. de 43 de ani, domiciliat in Constanta. De asemenea, in urma analizarii substantei din colete facuta la Laboratorul de analize fizico-chimice droguri din cadrul DGCCOA, s-a stabilit ca aceasta este cocaina, fiind vorba despre o cantitate de 6,15 kilograme. Politistii antidrog - sub coordonarea unui procuror de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si in colaborare cu functionari vamali din Directia de Supraveghere si Control Vamal - au inceput verificarile pentru identificarea si prinderea in flagrant a persoanelor implicate.
Astfel destinatarul coletelor, Felipe G., si o tanara au ridicat cele patru colete, pe care le-au pus in portbagajul unui autoturism. Cei doi au venit in Bucuresti si au oprit masina in fata Garii de Nord. In momentul in care spaniolul a luat coletele din autoturism, politistii antidrog l-au retinut si l-au condus la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Felipe G. a fost prezentat instantei de judecata, care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventiva. Potrivit IGPR, din primele investigatii s-a stabilit ca cetateanul spaniol intentiona sa scoata drogurile din Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.