La aproape o saptamana de la atentatele comise la Londra, nu exista elemente noi referitoare la soarta romancei Mihaela Otto, disparuta in dimineata zilei de 7 iulie. Din pacate insa, Ambasada Romaniei la Londra, ai carei reprezentanti au facut un pe
La aproape o saptamana de la atentatele comise la Londra, nu exista elemente noi referitoare la soarta romancei Mihaela Otto, disparuta in dimineata zilei de 7 iulie. Din pacate insa, Ambasada Romaniei la Londra, ai carei reprezentanti au facut un pelerinaj pe la spitalele londoneze, in speranta ca vor da de romanca Mihaela Otto, crede ca sansele ca femeia sa fie in viata sunt egale cu zero. "Ramanem cu tristetea... Daca nu este prezenta pe nici o lista de cazuistica din spitalele londoneze, inseamna ca se afla acolo, jos, la metrou, printre cadavre", afirma, cu amaraciune, consilierul de presa al misiunii diplomatice romane la Londra. Pe de alta parte, desi luni seara, postul de televiziune Pro TV anunta ca un alt roman, Valeriu Hosu, care lucra la metroul londonez unde au avut loc cele patru deflagratii este dat disparut, ieri, Ambasada Romaniei la Londra, prin vocea consilierului de presa Sorin Baciu ne-a declarat ca "acest caz este o aiureala" si ca, in fapt, este vorba de "un conflict ieftin de familie". Dupa cum a explicat consilierul de presa al Ambasadei Romaniei la Londra, "acest Hosu, este nevazut si necunoscut de nimeni din Londra, are doua numere de telefon la care nu raspunde nimeni, o adresa unde nimeni nu-l cunoaste si o poza de acum un an, de cand lucra la metroul din Londra". Sorin Baciu a tinut sa precizeze ca, de fapt, cazul lui Valeriu Hosu a fost semnalat Ambasadei Romaniei la Londra mai devereme decat cel al Mihaelei Otto."Chiar pe 7 iulie a sunat la sediul misiunii diplomatice (n.r. romane) fiul lui Valeriu Hosu, care a vorbit cu consulul. A intrebat daca a aparut numele tatalui sau pe vreo lista. Noi l-am pus apoi pe lista de interes cu persoanele disparute de la toate spitalele", a precizat consilierul de presa al Ambasadei Romaniei la Londra, adaugand ca, in timp ce pe toate listele cu disparuti aparute in presa britanica numele Mihaelei Otto exista, cel al barbatului nu apare. "Astazi (n. r. ieri) consulul a vorbit cu prima sotie a lui Valeriu Hosu, Sofia Heroiu, care ne-a rugat sa nu mai consideram disparitia lui un caz", a mai spus Sorin Baciu.
Politia cauta probe pentru identificare
Daca despre Valeriu Hosu ziarele britanice nu au publicat nici un cuvant, despre Mihaela Otto, romanca in varsta de 46 de ani disparuta din dimineata zilei in care au avut loc atacurile, s-au scris articole ample. The Observer a facute publice o serie de detalii referitoare la Mihaela Otto. Femeia se intorsese de curand la Londra, dupa un stagiu de pregatire de doi ani la Los Angeles pentru a deveni tehnician dentar si lucra intr-un laborator din Sloane Square cand au avut loc atacurile. In dimineata zilei de 7 iulie, Mihaela, necasatorita, a carei casa se afla in Mill Hill East si unde locuia cu mama si cu sora sa, trebuia sa ajunga la 9.30 la serviciu. Probabil, spun cei apropiati, romanca s-a aflat in metroul care circula intre statiile King's Kross si Russel Square. Un prieten de familie a declarat pentru The Observer: "La ora 11.00, ne-au sunat de la serviciu sa ne spuna ca nu a ajuns. Nu s-a putut da de ea pe mobil. Tot ce vrem sa stim este daca este in viata sau nu".
"Mihaela a venit in Marea Britanie cand avea 23 de ani. A lucrat mai intai pe post de contabil la un ziar si apoi s-a decis sa isi schimbe cariera", marturiseste sora sa, Diana Grodi. "Am lasat-o pe Mihaela in dreptul statiei High Barnet. Mai tarziu am incercat sa o sun, dar nu raspundea. A trebuit sa ma uit la TV sa imi dau seama ce s-a intamplat", rememoreaza sora Mihaelei.
Familia si cunoscutii Mihaelei au mers din spital in spital, in speranta ca o vor gasi. Luni, politia londoneza s-a deplasat la locuinta romancei si a recoltat mai multe probe, printre care fire de par din pieptene, pentru a o putea identifica pe baza ADN-ului, in cazul in care cadavrul sau va fi gasit in galeriile metroului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.