Conform unui sondaj al institutului Pew Research, din SUA, 25% dintre americani sunt nelinistiti la gandul ca pe teritoriul tarii lor ar putea avea loc atentate similare celor de la Londra. Dintre persoanele intervievate, 44% s-au declarat putin nel
Conform unui sondaj al institutului Pew Research, din SUA, 25% dintre americani sunt nelinistiti la gandul ca pe teritoriul tarii lor ar putea avea loc atentate similare celor de la Londra. Dintre persoanele intervievate, 44% s-au declarat putin nelinistite, 19% - nu prea ingrijorate, iar 11% - deloc preocupate de posibilitatea unui atac, precizeaza Rompres.
Institutul Pew releva ca este vorba despre nivelul cel mai ridicat de neliniste a americanilor cu privire la un eventual atentat dupa iunie 2004, cand 25% dintre persoanele interogate se declarasera foarte nelinistite fata de 17%, in octombrie 2004. Nivelul cel mai ridicat de alerta l-au simtit americanii in februarie 2003, cand 34% dintre ei s-au declarat foarte nelinistiti.
Popularitatea lui George W. Bush a crescut in luna iulie cu o rata a aprobarilor din partea a 47% dintre cei chestionati, fata de 42% in mai si iunie, arata sondajul. In schimb, 46% il dezaproba, procentul fiind in scadere fata de 49% in iunie si 48% in mai.
Ancheta mai arata ca sase americani din zece (62%) considera atentatele din ultimii ani drept un coflict cu un mic grup radical, iar 28 % estimeaza ca ar fi un conflict al civilizatiei occidentale cu islamul. (D.E.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.