Cuplul Miorita si Adriean Videanu a facut o vizita particulara in Israel. Era pentru prima oara cand s-au aflat in Tara Sfanta. Ei au dat curs invitatiei insistente a prietenului lor, dr. Zwica Bercovici, un reputat medic pediatru ierusalimitean, ori
Cuplul Miorita si Adriean Videanu a facut o vizita particulara in Israel. Era pentru prima oara cand s-au aflat in Tara Sfanta. Ei au dat curs invitatiei insistente a prietenului lor, dr. Zwica Bercovici, un reputat medic pediatru ierusalimitean, originar din Romania. Intamplarea face ca Bercovici este "medicul de casa" al ministrului de Finante, Beniamin Netanyahu, si al primarului Ierusalimului, Uri Lupolianski. Primarul Bucurestiului, care si-a dorit mult sa-i intalneasca, a avut surpriza sa fie invitat de aceste doua mari personalitati ale vietii politice si publice ale Israelului. Anul trecut, Beniamin Netanyahu a fost in vizita oficiala la Bucuresti, a conferentiat in fata unor oameni de afaceri, au fost stabilite niste pograme de colaborare economica israelo-romane.
Curios poate sa para faptul ca, exact in zilele in care ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu se afla in vizita oficiala in Israel, se desfasura si vizita particulara a primarului Bucurestiului. Ce a discutat ministrul Ungureanu cu sefii statului evreu se stie, ce a stabilit primarul Bucurestiului cu Netanyahu si Lupolianski se poate banui. Primarul Adriean Videanu a dat si un interviu ziaristei Doina Meiseles de la cotidianul din Tel Aviv "Ultima Ora". La resedinta oficiala a ministrului israelian de Finante, primarul Bucurestiului trebuia sa stea un sfert de ora, dar intalnirea a durat mai mult de o ora.
"O parte din capitalul israelian, spre Romania"
"Intentia mea, spune primarul Videanu, a fost sa stabilesc un contact sincer si solid cu omul care are un cuvant de spus in relatiile economice bilaterale Romania-Israel. Si iata de ce: in opinia mea, Bucurestiul, ca si intreaga Romanie de altfel, cunoaste o dezvoltare extraordinara si cred ca este important ca o parte din capitalul israelian sa-si gaseasca drumul spre tara noastra. Cred ca sunt pe drumul cel bun si intalnirea cu ministrul de Finante Beniamin Netanyahu, personalitate politica puternica, va avea rezultate vizibile in scurt timp. Am discutat despre dezvoltarea ramurii high-teck, avand in vedere ca Israelul este recunoscut in lume pentru dezvoltarea acestei ramuri. Cu primarul Ierusalimului am discutat despre cum a reusit refacerea centrului istoric unic in lume. A fost interesat sa cunoasca cum dorim noi sa restauram centrul istoric al Bucurestiului. In domeniul prezervarii patrimoniului cultural-istoric, si Teatrul Evreiesc de Stat reprezinta un obiectiv important. Am discutat si cu Igal Amedi, primarul adjunct al Ierusalimului. O delegatie oficiala a Primariei Ierusalimului va sosi in toamna la Bucuresti, iar in aprilie 2006 am fost invitat sa particip la Congresul International al primarilor din intreaga lume, organizat de Primaria Ierusalimului. Am avut si o intalnire productiva pe teme privind sistemul de spitalizare si de asigurare medicala cu Dani Nave, ministrul Sanatatii.".
Adriean Videanu si sotia au impresii extraordinare din scurta lor vizita. De altfel, am aflat ca preconizeaza sa se reintoarca in Tara Sfanta. Am aflat ca in toamna ar putea sa aiba loc "Zilele Bucurestiului in Israel", cu ocazia unei vizite, de aceasta data oficiale, a primarului general al Bucurestiului in Tara Sfanta. In program: spectacole prezentate de Teatrul Evreiesc de Stat si Teatrul Bulandra, si de un ansamblu folcloric.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.