Premierul Calin Popescu Tariceanu a apreciat ieri, la finalul sedintei Comitetului executiv de integrare europeana, ca un Guvern interimar va putea continua masurile de reforma - blocate in acest moment - si chiar sa fie reluate cu o mai mare intensi
Premierul Calin Popescu Tariceanu a apreciat ieri, la finalul sedintei Comitetului executiv de integrare europeana, ca un Guvern interimar va putea continua masurile de reforma - blocate in acest moment - si chiar sa fie reluate cu o mai mare intensitate. Tariceanu a exlicat faptul ca Guvernul, chiar daca va fi unul interimar, va dispune de mijloacele necesare pentru luarea unor decizii si va putea inclusiv sa faca destituiri din functii in cazul in care anumite persoane nu isi vor indeplini sarcinile stipulate in calendarul de aderare. Seful Executivului a insistat asupra faptului ca obiectivul Romaniei este sa adere fara intarziere la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007. "Nu am renuntat nici o clipa la acest obiectiv", a subliniat primul -ministru, precizand ca autoritatile de la Bucuresti sunt ferm hotarate sa respecte angajamentele asumate de Romania in negocierile de aderare si sa respecte calendarul stabilit. Guvernul se va reuni in cursul acestei saptamani in doua sedinte consecutive pentru a aproba masurile inscrise in calendarul de aderare pana in luna octombrie, astfel incat sa nu apara intarzieri. "Avem o serie de obligatii asumate si actuala conjunctura politica nu inseamna in nici un fel abandonarea acestor eforturi sau modificarea calendarului de aderare.
Vizite inertiale
Calin Popescu-Tariceanu a anuntat si faptul ca luni se va deplasa la Bruxelles "pentru a reafirma vointa politica privind realizarea angajamentelor asumate". Premierul va avea intrevederi, la Bruxelles, cu inalti oficiali europeni, intre care comisarul european pentru extindere Ollie Rehn. Premierul Tariceanu a afirmat ca va participa si in continuare, in calitate de lider politic, la sedintele Comitetului executiv de integrare europeana: "Atat in postura actuala, cat si in viitoarea postura de lider politic voi putea sa particip la viitoarele sedinte ale Comitetului, astfel incat sa dam impulsul politic necesar ori de cate ori va fi nevoie pentru a nu aparea intarzieri si pentru a ne indeplini angajamentele conform calendarului stabilit". Primul-ministru a refuzat sa raspunda intrebarilor si nu a vrut sa faca comentarii cu privire la calendarul alegerilor anticipate sau data la care ii va inainta presedintelui Traian Basescu demisia din functia de sef al Executivului. Surse din Coalitie sustin ca Tariceanu si-ar putea anunta demisia dupa intoarcerea de la Bruxelles. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.