Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a atras in primele sase luni ale acestui an aproape 4,5 milioane de euro de la clientii sai, in conturile aferente contractelor de economisire-creditare incheiate pana in prezent. Potrivit unui comunicat al banc
Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a atras in primele sase luni ale acestui an aproape 4,5 milioane de euro de la clientii sai, in conturile aferente contractelor de economisire-creditare incheiate pana in prezent. Potrivit unui comunicat al bancii, de la inceputul activitatii, volumul total al economiilor atrase se ridica la peste 10 milioane de euro. RBL a inceput sa functioneze in luna iunie 2004. Produsul oferit de banca, unic pe piata bancara romaneasca - este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire de 27 de luni urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ. Pentru suma economisita, pe langa dobanda de 3% acordata de banca, posesorul unui contract de economisire-creditare primeste din partea statului o prima de 30% din suma economisita, dar nu mai mult de un salariu mediu brut pe economie. Dobanda la credite va fi de 6% pe an, fixa pe toata perioada imprumutului. Presedintele bancii, Ionut Costea, a declarat recent ca primele credite ar putea fi acordate la sfarsitul acestui an, la dobanda pietei, iar in momentul in care trece perioada minima de economisire si clientul economiseste jumatate din suma contractata, dobanda va fi redusa la 6% pe an. Reteaua de distributie a produsului depaseste 3500 de agenti de vanzari. Mai mult, peste 750 din angajatii Raiffeisen Bank au fost instruiti pentru a vinde produsul de economisire-creditare in 150 de sucursale Raiffeisen Bank. (A.M.V.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.