Mai putin de o treime dintre alegatori s-au prezentat la scrutinul pentru primarie care a avut loc duminica, la Chisinau, astfel incat, potrivit Codului electoral, Comisia Electorala Centrala (CEC) urmeaza sa stabileasca o noua data la care va fi rep
Mai putin de o treime dintre alegatori s-au prezentat la scrutinul pentru primarie care a avut loc duminica, la Chisinau, astfel incat, potrivit Codului electoral, Comisia Electorala Centrala (CEC) urmeaza sa stabileasca o noua data la care va fi repetat votul, informeaza Mediafax, citand agentia Bassa-Press. Potrivit datelor preliminare, candidatul care a intrunit cel mai mare numar de voturi a fost Zinaida Greceanii, din partea Partidului Comunistilor. Aceasta a obtinut peste 50,5% dintre sufragiile exprimate, fiind urmata de Dumitru Braghis, candidat independent, cu 20,62% din voturi si de Dorin Chirtoaca, reprezentant al Partidului Liberal, care a obtinut 7,12 procente. Consiliul Electoral de Circumscriptie din Chisinau (CECC) a anuntat ca rata participarii la vot a fost de 26,93%. Conform Codului electoral, un nou scrutin ar putea fi organizat la 24 iulie. Daca si atunci se vor prezenta mai putin de o treime dintre alegatori, CECC va trebui sa stabileasca o noua data a alegerilor, intr-un interval de 60 de zile. In cursa pentru primaria capitalei au fost inscrisi Valerii Klimenko, din partea Blocului electoral "Patria-Rodina-Ravnopravie", Gheorghe Susarenco, reprezentant al Partidului Popular Crestin Democrat, Gheorghe Sima, din partea Uniunii Muncii "Patria-Rodina", Vladimir Guritenco, din partea Partidului Democrat din Moldova, Zinaida Greceanii, din partea Comunistilor, Vladimir Garaba de la Partidul Ecologist "Alianta Verde", candidatul independent Iuliana Gorea-Costin, candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoaca, si independentii Dumitru Braghis si Mihai Severovan. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.