ING Bank a primit avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru furnizarea de servicii de custodie - depozitare pentru SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana si SIF Transilvania, se arata intr-un comunicat al bancii. Serviciile de custodie-de
ING Bank a primit avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru furnizarea de servicii de custodie - depozitare pentru SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana si SIF Transilvania, se arata intr-un comunicat al bancii. Serviciile de custodie-depozitare oferite de ING includ pastrarea valorilor mobiliare, decontarea tranzactiilor, colectarea dividendelor, dobanzilor si a altor beneficii si exercitarea drepturilor conferite de activele detinute in portofoliu. De asemenea, banca primeste si prelucreaza documentele de transfer pentru achizitionarea sau vanzarea titlurilor din portofoliu si calculeaza activul net. ING a fost primul furnizor de servicii de custodie pe piata romaneasca, incepand cu anul 1996, respectiv prima banca de depozitare, din 1997. Serviciile de depozitare pentru cele trei SIF au fost asigurate, incepand cu anul 1999, de catre ABN Amro Bank Romania. La inceputul lunii aprilie, banca a denuntat unilateral contractele de depozitare existente, ca urmare a deciziei de a se retrage la nivel global din astfel de activitati. Pentru SIF Muntenia si SIF Moldova, depozitarul este BRD -Groupe Societe Generale. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.