Comisia de Disciplina din cadrul FRF l-a sanctionat ieri pe patronul FC Steaua, Gigi Becali, cu o suspendare pe zece luni si o amenda de 8000 de euro in solidar cu gruparea "ros-albastra", a anuntat presedintele comisiei, Doru Viorel Ursu. Gigi Becal
Comisia de Disciplina din cadrul FRF l-a sanctionat ieri pe patronul FC Steaua, Gigi Becali, cu o suspendare pe zece luni si o amenda de 8000 de euro in solidar cu gruparea "ros-albastra", a anuntat presedintele comisiei, Doru Viorel Ursu. Gigi Becali are drept de apel in termen de cinci zile de la comunicarea deciziei Comisiei de Disciplina, luata in unanimitate de voturi. Patronul din Ghencea nu a luat parte la sedinta Comisiei de Disciplina, la intalnirea de la FRF participand directorul executiv al clubului, Valeriu Argaseala, si avocatul Catalin Ciubota. Gigi Becali a fost suspendat si amendat in urma declaratiilor publice facute la adresa medicului echipei nationale, Pompiliu Popescu, a antrenorului primei reprezentative, Victor Piturca, si a celoralti oficiali ai FRF, dupa decizia luata de Comisia de Disciplina in cazul fundasului stelist Mirel Radoi. "Federatia este o oligarhie, condusa de o cloaca, o adunatura de nenorociti, care nici macar nu sunt morali. Iar Popescu este doctor ginecolog. Piturca vrea sa se razbune pe mine, asta este caracterul lui", a spus Gigi Becali dupa ce Radoi a fost suspendat pentru patru etape din Divizia A. Mai mult, Piturca a anuntat ca Radoi nu va mai juca la Nationala atat timp cat va fi selectioner.
Gigi Becali: "N-au moralitate sa ma judece"
Gigi Becali a declarat ieri ca va contesta decizia luata de Comisia de Disciplina a FRF, "intr-un tribunal civil". "Acea hotarare (n.r. - suspendarea pe zece luni) nu ma intereseaza. Amenda de 8000 de euro o sa o contest intr-un tribunal civil pentru ca nu o sa le dau banii ca asa vor ei", a mai spus Becali. Acesta sustine ca membrii Comisiei de Disciplina nu au moralitatea de a-l judeca. "Nici la Federatie si nici la acea comisie n-au moralitatea necesara ca sa ma judece. Ei judeca, e problema lor, dar niciodata n-am sa fiu in fata lor cand judeca ei", a mentionat Becali, care a adaugat puteau sa-l suspende si zece ani. "I-am spus lui Argaseala ca numai el va da ochii si mana cu ei. Argaseala trebuie sa execute ordinul, el trebuie sa dea mana si cu oamenii morali si cu oamenii imorali, ca asta este ordinul", a mai spus oficialul clubului din Bulevardul Ghencea.
Argaseala: "Decizia este netemeinica"
Directorul executiv al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a declarat ca sanctiunea dictata de Comisia de Disciplina a FRF impotriva patronului Gigi Becali este netemeinica si nelegala, precizand ca gruparea din Ghencea va depune memoriu la Comisia de Apel. "Noi am cerut recuzarea domnului Doru Viorel Ursu, pentru ca acesta a avut un conflict deschis cu domnul Becali", a spus Argaseala care, impreuna cu avocatul Catalin Ciubota, l-a reprezentat pe patronul FC Steaua in fata Comisiei de Disciplina. Avand in vedere faptul ca si presedintele executiv Mihai Stoica a fost suspendat un an, dupa ce a batut un suporter, Argaseala a devenit singurul oficial care are dreptul sa reprezinte FC Steaua in relatiile cu FRF si LPF, sa semneze acte oficiale si sa participe la sedintele FRF sau LPF. "E, nu am ramas chiar singurul oficial, mai trebuie sa asteptam si deciziile celorlalte institutii, Comisia de Apel, Comisia Federala. Sper ca sanctiunea sa nu se mentina", a spus Argaseala. (M.I.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.