Sperante in FIBA Challenge Cup
Echipa masculina de baschet "U" Mobitelco Cluj a pierdut, joi seara, in deplasare, meciul tur din sferturile de finala ale FIBA Challenge Cup disputat impotriva gruparii Apollon Limassol, cu scorul de 71-82
Sperante in FIBA Challenge Cup
Echipa masculina de baschet "U" Mobitelco Cluj a pierdut, joi seara, in deplasare, meciul tur din sferturile de finala ale FIBA Challenge Cup disputat impotriva gruparii Apollon Limassol, cu scorul de 71-82, dar pastreaza sanse reale de calificare in careul de asi. "A fost un meci frumos, dar am avut ghinionul ca in cel putin sase dintre atacurile din final, cipriotii sa finalizeze in ultima secunda. De altfel, in ultimul minut, s-au distantat de la trei puncte la 11. Sunt, insa, increzator pentru returul din 18 ianuarie si cred ca avem sanse de calificare in semifinale", a spus presedintele clujenilor, Mircea Cristescu. Conform statisticii oficiale, principalii marcatori ai oaspetilor au fost Seals (20), Dumitrescu (16) si Lapuste (12), in vreme ce de la ciprioti s-au remarcat Shelton (22) si Oden (14). (T. RIST)
Tadici contestat la FRH
Antrenorul reprezentativei feminine de handbal a Romaniei si al echipei Oltchim Rm. Valcea, Gheorghe Tadici, a fost reclamat la FRH de conducerea rivalei Rulmentul Brasov, dupa meciul sustinut de elevele Marianei Tarca la Zalau. Conform memoriului depus de brasoveni, Tadici ar fi avut un "comportament huliganic" pe toata durata intalnirii de la Zalau, amenintand arbitrii si acordand indicatii tactice echipei gazda. In replica, Tadici sustine ca nu trebuie sa ceara voie nimanui pentru a-si vizita familia la Zalau. "Ce, Tarca m-a intrebat pe mine cand a venit in tribune la Rm. Valcea?", a comentat Tadici, in vreme ce presedintele FRH, Cristian Gatu, sustine ca, "acest razboi aduce numai deservicii handbalului romanesc". (T. RIST)
Totolici implicat intr-un accident in Italia
Fostul component al reprezentativei de polo a Romaniei, veteranul Liviu Totolici (38 ani), si-a fracturat doua degete in urma unui accident rutier petrecut in noaptea de miercuri spre joi pe o autostrada din Italia, intre localitatile Viareggio si Lucca. Potrivit mass-media din Peninsula, microbuzul in care se afla Totolici si alti jucatori ai echipei Rari Nantes Florentia s-a izbit violent de un autoturism stationat pe marginea autostrazii. Conform datelor prezentate de politia italiana, accidentul s-a soldat cu ranirea a doua persoane, in afara lui Totolici fiind accidentat si poloistul Andrea Mattesini, care a suferit multiple rani la picioare si brate. Dupa ce au fost transportati de urgenta la un spital din apropiere, cei doi si-au continuat drumul spre casa, urmand sa ramana sub observatie medicala la Florenta. Urmare a acestui accident, meciul de duminica, cu Salerno, contand pentru prima etapa a fazei secunde a Seriei A, a fost amanat. (T. RIST)
Dica tentat de Franta
Nicolae Dica a declarat ca este dispus sa discute cu orice grupare din Europa care il doreste si ca i-ar placea sa joace in campionatul Frantei, informeaza site-ul "lensois.com", care citeaza publicatia "But!Lens". "Campionatul Frantei ma intereseaza in mod particular, dar nu inchid cu fermitate nici o usa. Fie ca este Lille, Lens, Aston Villa sau alta echipa importanta din Europa, sunt dispus sa discut. Cel mai important este sa fac un pas inainte", a spus Dica. "Nu este un secret ca Lens este foarte interesata de Dica. Jucatorul roman este pregatit pentru un transfer si, de ce nu, acesta sa fie la Lens. Un lucru este sigur, Dica este un jucator de calitate si este un punct principal pe lista conducatorilor lui RC Lens", a scris "lensois.com". Desi s-au vehiculat numele echipelor OSC Lille, RC Lens, Girondins Bordeaux, Aston Villa, Portsmouth, Fiorentina, AEK Atena, Glasgow Rangers, Celtic Glasgow, ca fiind interesate de achizitionarea lui Dica, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat ca a fost o singura oferta pentru jucator, considerata insa neinteresanta. (MIG)
Rapid pe locul 10 in 2006
Rapid Bucuresti a incheiat anul 2006 pe locul 10, cu 232 de puncte, conform clasamentului Federatiei Internationale de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS), dat publicitatii ieri. Rapid a coborat patru locuri fata de luna noiembrie. Site-ul IFFHS noteaza ca Rapid este prima echipa din al doilea nivel de performanta care intra in primele zece la finalul unui an. Steaua Bucuresti ocupa locul 27, cu 189 de puncte, coborand un loc fata de luna noiembrie. Adversara Stelei din 16-imile de finala ale Cupei UEFA, FC Sevilla, se mentine pe primul loc, cu 295 de puncte, fiind cea mai buna echipa a anului 2006. Dinamo Bucuresti, a treia reprezentata a Romaniei in clasamentul IFFHS, a coborat sapte pozitii si se afla pe locul 41, cu 164 de puncte. Benfica, adversara dinamovistilor din 16-imile de finala ale Cupei UEFA, a coborat zece pozitii si se afla pe locul 45, cu 160 de puncte. (MIG)
"Duble" pentru Sg. Radu si Pancu
Sergiu Radu a marcat doua goluri pentru Energie Cottbus, care a castigat competitia Antalya Cup, dupa ce a invins in finala pe Dinamo Minsk cu 3-1. Kovel a deschis scorul pentru formatia din Belarus (16), Sergiu Radu a intors scorul in numai cinci minute (27, 32), iar Francis Kioyo a parafat succesul lui Energie (51). La Cottbus, Sergiu Radu a jucat timp de 59 de minute, dupa care a fost inlocuit cu chinezul Shao, in vreme ce Vlad Munteanu i-a lasat in acelasi minut locul brazilianului Sidney. Intr-un alt amical, Daniel Pancu a marcat ambele goluri ale lui Bursaspor, care a invins cu 2-0 pe Marmaris Belediyespor (liga a treia). Pancu a marcat in minutele 74 si 84, evoluand in repriza a doua, ca si celalalt jucator roman de la Bursaspor, Cornel Frasineanu. De asemenea, Giani Kirita a fost integralist la Gaziantepspor, intr-un meci amical cu Caykur Rizespor, scor 1-1. Cotidianul "Fanatik" l-a notat pe Kirita cu 6, cea mai mare nota a partidei. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.